Музичний тиждень: відео з ювілейного концерту “Бумбокс”, провал Емінема та інше

Також у випуску: Radiohead зберуться разом, помер останній з Ramones, Маккартні на iPad, Хеллоуін із Queens of the Stone Age та The Kills, документалка Ніка Кейва та художній фільм про Джеймса Брауна, відео з туру The Rolling Stones, нове від SunSay, alt-J, Anna Calvi, Bat For Lashes, Paolo Nutini, Zero 7.

"Бумбокс" і 5.000 щасливих фанів

34 пісні, щасливі прихильники, дует з Дмитром Шуровим – як гурт "Бумбокс" відсвяткував 10-річчя у Києві (31 травня, Stereo Plaza), можна дізнатись із колоритного відео від Дениса Дужника:

Провал Емінема на "Уемблі"

Емінем став першим хіп-хоп артистом, який дав сольний концерт на легендарному стадіоні "Уемблі" у Лондоні. Два шоу артиста відбулись 11 і 12 липня 2014. Але, незважаючи на всі розпродані квитки, багато хто лишився розчарований.

У соц.мережах очевидці масово обурюються якістю звуку, несинхронізованими екранами, повільним запуском глядачів. Багато хто вимагає повернути гроші за квитки. "Не можу повірити, що витратила стільки грошей на концерт Емінема і навіть не могла зрозуміти, яка з пісень грає", – пише одна з прихильниць.

Представники "Уемблі" вибачились перед ображеними глядачами, але повертати гроші наразі ніхто не збирається.

Radiohead зберуться разом восени

Radiohead спробують грати і записувати нову музику у вересні. Про це повідомив гітарист гурту Джонні Грінвуд в інтерв’ю BBC 6 Music.

Якщо усе складеться, новий лонгплей стане дев’ятим у їхній дискографії. Останній на сьогодні альбом одного з найвизначніших гуртів сучасності називався "The King Of Limbs" і вийшов у 2011 році.

В очікуванні нових звісток від Тома Йорка і компанії, портал Comma зібрав усі невидані пісні Radiohead – більшість із них так і залишиться історією, але деякі цілком можуть увійти в наступний альбом.

20.000 днів Ніка Кейва

Ми з нетерпінням чекаємо документальний фільм "20 тисяч днів на Землі" від видатного музиканта Ніка Кейва про те, як він святкує 20.000-ний день свого життя. Поки що маємо перший офіційний трейлер.

У фільмі "засвітились" співачка Кайлі Міноуг, колеги по гурту Nick Cave & the Bad Seeds та друзі артиста. Співавтор Ієн Форсайт додає, що Нік Кейв ні за що не пішов би на те, щоб зняти реальний документальний фільм, тому "20 тисяч днів на Землі" – це суміш справжніх подій з елементами фантасмагорії.

Поки що фільм показують лише на фестивалях. Прем’єра для широких мас запланована на осінь.

Останній із Ramones

Помер останній із засновників культового панк-гурту Ramones. 65-річний Тамаш Ердейї, відомий як Томмі Рамон, пішов життя у суботу, 12 липня, у Нью-Йорку через рак жовчовивідних шляхів.

Історія одного з перших панк-гуртів Америки Ramones почалася в 1974 році. Перший альбом вийшов у 1976-му. Ці четверо хлопців у шкіряних куртках і з довгим волоссям стали одними з найвпливовіших особистостей в історії панку. Гастролюючи майже безперервно протягом 22 років, вони дали 2,263 концерти. У 2002 році журнал Spin назвав їх другою найвеличнішою групою всіх часів після The Beatles.

Троє інших засновників Ramones померли в двохтисячні: двоє від раку і один від передозування.

Грув хрещеного батька соулу

У мережі з’явився новий трейлер біографічного фільму про Джеймса Брауна. Прем’єра відбудеться в кінці вересня. Буде яскраво і музично.

Хеллоуін "по-королівськи"

Справжні рокери Queens Of The Stone Age відсвяткують завершення туру особливим концертом в Лос-Анжелесі 31 жовтня. Це буде костюмована вечірка на честь Хеллоуіну.

Закинутий дім із привидами, конкурс на кращий костюм, участь The Kills та The Uncontrollable (акустичний дует за участі басиста QOTSA) – ця ніч, сповнена жахів і гучної музики, запам’ятається фанам надовго.

Цифровий Маккартні

Менеджери лейблу Concord Music Group, які працюють із Полом Маккартні, розуміють, як продавати музику в XXI сторіччі. Легендарний учасник The Beatles представив п’ять своїх сольних альбомів у виді додатків для iPad.

Власники планшетів можуть скачати додатки під альбоми "Band on the Run", "McCartney", "McCartney II", "RAM", "Wings over America" і, окрім покращених версій пісень, отримають записи інтерв'ю, рідкісні фотографії, відеонарізку з документальних фільмів та концертів.

Така розширена електронна версія кожного альбому Маккартні в App Store коштує 7 доларів, тобто значно дешевше звичайної цифрової версії. Яскравий показник того, що майбутнє за спеціальними релізами для планшетів та мобільних пристроїв.

The Rolling Stones

"Ролінги" звітують з туру, що охопив 14 європейських стадіонів.

Нова музика

Харківський артист SunSay представив кліп до червневого альбому "V", частково записаного за кошт фанів.

Sunsay - Doletim ( Official Video ) from Monoclockmusic on Vimeo.

Претендент на звання "Кліп року" від незвичайних англійців alt-J. Можна сказати, що саме так почуває себе людина в країні, де іде війна.

Режисером став Nabil, майстер незабутніх, контроверсійних, іноді скандальних кліпів (зокрема Foals "Late Night", Antony and the Johnsons "Cut the World", James Blake "Overgrown", Bon Iver "Holocene").

Другий альбом alt-J "This Is All Yours" вийде 22 вересня. Наступним синглом вже став трек "Left Hands Free".

Нова пісня Bat For Lashes, яка увійде до проекту "Body of Songs". Концепція проекту поки не розкрита до кінця, але відомо, що у збірку увійдуть пісні різних артистів, покликані показати, як медична наука впливає на творчість.

Трохи електроніки від британського дуету Zero 7. Їхній новий міні-альбом "Simple Science" надійде у продаж 18 серпня.

Ремікс на Паоло Нутіні від учасника The Horrors.

Новий альбом Blonde Redhead "Barragán" вийде 2 вересня, поки маємо непоганий трек звідти.

Дівчина з ковбойською кров’ю Анна Келві випустила міні-альбом із п’ятьма каверами на найрізноманітніші пісні – від живого класика Девіда Боуї до сучасної FKA Twigs. Ось дещо звідти.

Реклама:

Головне сьогодні