Форум видавців бойкотуватиме видавців з РФ

— 19 липня 2014, 10:30

Про це "Коментарям" повідомили організатори "Форуму видавців".

"Присутність російських видавців є зараз небажаною, тому на ярмарку їх не буде. Крім того, українські книговидавці будуть попереджені про недоречність продажу книг російського походження. Якщо ж вони все-таки вирішать торгувати ними, то будуть зобов'язані наносити відповідне маркування на книги, відповідно до постанови Львівської міськради. Наклейки для маркування забезпечить Форум", - заявили організатори заходу.

Також вони закликають купувати російські книги тільки в разі крайньої професійної необхідності.

"Ситуація, коли три чверті українського ринку це книги, імпортовані з Росії, є нездоровою навіть для мирного часу. А зараз, коли залежність від російського імпорту стає небезпечним тягарем для України, ми повинні об'єднати зусилля і допомогти українським видавцям", - вважають організатори Форуму.

Зокрема, президент "Форуму видавців" Олександра Коваль зазначила, що сподівається на те, що ситуація в країні буде настільки стабільною, що ярмарок відбудеться.

"Але у випадку проведення Форуму, цей захід стане для нас найскладнішим з усіх відбулися ярмарків. Тому я закликаю прийти і купувати українські книги. Це допоможе вітчизняним видавцям продовжити свою діяльність. Одночасно я прошу утриматися від псування російських книг і агресивності щодо їх продавців", - підкреслила Коваль.

Також вона закликала бути уважними й уникати провокацій.

Реклама:

Головне сьогодні