Lady in red. Перша леді на обкладинці модного журналу

Перша Леді Марина Порошенко – на обкладинці вересневого номеру журналу Elle Україна.

"Ідея зробити зйомку народилась, як тільки стали відомими результати виборів", - каже головний редактор журналу Соня Забуга. Патріотичну спрямованість фото-історії можемо прослідкувати у трьох моментах.

По-перше, Марина Порошенко одягнена у вишиванку. Вона від української дизайнерки Віти Кін (VitaKin), чиї творіння зараз неймовірно популярні у серед київського бомонду. До речі, вишиванка Першої Леді була, звісно, зроблена в одному екземплярі.

По-друге, всі речі, задіяні в зйомці, – від українських дизайнерів. Серед них Лілія Пустовіт та Олена Рева.

По-третє, знаково, що зйомка відбулася 27-го червня у день підписання економічної частини Асоціації з ЄС.

До речі, місце проведення зйомки – не що інше, а Будинок з Химерами.

Фотографом була обрана Хайфа Вьолерс Олсен із Данії, котра не так давно знімала для українського Elle Наомі Кемпбел.

Цікаво, що цей номер замовили дистрибютори журналу у Донецьку та Криму, знаючи, хто буде на обкладинці.

Нагадаємо, у 2005-му році на обкладинці українського Elle з’явилась Юлія Тимошенко. Той номер був найбільш успішним в історії видання: вони вперше додруковували тираж, а матеріал синдикували (передрукували – прим. авт) 11 разів в різних країнах світу.

У 2006-му у тому ж виданні вийшла зйомка Катерини Ющенко, тодішньої Першої Леді країни.

А ось зовсім недавно у липні цього року Перша Леді Мексики Анхеліка Рівьєра де Пенья сфотографувалась для обкладинки мексиканського та латиноамериканського видання журналу Marie Claire.

Цікаво, що на фото вона не одна, а з донькою.

У цій країні Пані Рівьєра відома в першу чергу як актриса та співачка – українці можуть знати її по мильній опері "Просто Марія", яку в 90-х дивилися чи не у кожному домі.

Перша Леді США Мішель Обама з’являлась на обкладинці американського видання журналу Vogue аж двічі: вперше у 2009-му, а вдруге - минулого року.

Востаннє у фотосесії, котра була всередині журналу, був навіть президент Барак Обама.

Кожного разу на обкладинці пані Обама з’являлася у речах від американських дизайнерів.

До речі, Анна Вінтур, головний редактор американського Vogue – вона ж найбільш впливова жінка у світі моди - навіть брала участь у фандрейзингу для президентської кампанії, коли Обама обирався на другий термін. У грудні 2013 Мішель Обама також сфотографувалася для обкладинки американської версії журналу Glamour.

В інтерв’ю виданню вона давала поради по стилю та стосунках з чоловіками.

Однією з найбільш красивих обкладинок з Першими Леді є фото Хіларі Клінтон для грудневого номеру американського Vogue 1998 року. Вона вийшла якраз після скандалу з Монікою Левінскі.

Примітно, що появі Пані Клінтон на обкладинці посприяв її друг та дизайнер одягу Оскар де ля Рента. Саме він вмовив Анну Вінтур на цей крок. І, звісно, Перша Леді на обкладинці - саме у його сукні.

Дружина Президента Колумбії Марія Клеменсія Родрігез також була на обкладинці Vogue Латинська Америка.

Для вересневого номеру минулого року було відзнято дві обкладинки: одна у одязі від місцевої дизайнерки Джоанни Ортіз, інша – в образі від Хайдера Акремана, найбільш успішного колумбійського дизайнера відомого в світі.

І, звісно, куди ж без Карли Бруні-Саркозі! Одна з найбільш відомих моделей у світі стала Першою Леді Франції з 2008-го по 2012 рік.

Вона з’являлась на обкладинках журналів мод до, під час і після своєї каденції. Звісно фото не в якості дружини президента були більш фривільними в плані стилістики та одягу.

Ми ж можемо спостерігати дві обкладинки журналу Elle France, на котрих Пані Бруні-Саркозі – Перша Леді держави.

Реклама:

Головне сьогодні