"Плем'я" потрапило до лонг-листа "європейського Оскара"

— 17 вересня 2014, 13:30

Також, в лонг-листі Європейської кіноакадемії представлені: "Два дні, одна ніч" братів Дарденнов (Бельгія), "Левіафан" Андрія Звягінцева (Росія), "Голгофа" Джона Майкла Макдон (Ірландія), "Містер Тернер" Майка Лі (Великобританія ), "Німфоманка: Режисерська версія. Частини 1 і 2 "Ларса фон Трієра (Данія)," Валенса "Анджея Вайди (Польща) та інші фільми. Лонг-лист був обраний членами Європейської кіноакадемії та радою експертів при відбіркової комісії академії.

8 листопада Європейська кіноакадемія оголосить шорт лист - номінантів у категоріях Кращий європейський фільм, Кращий режисер, Кращий актор, Найкраща актриса і Кращий сценарій.

27-я церемонія вручення нагород Європейської кіноакадемії (European Film Awards) відбудеться 13 грудня 2014 в Ризі.

В український фільм "Плем'я" вийшов 11 вересня. Нагадаємо, що фільм "Плем'я" Мирослава Слабошпицького був одним з претендентів на подання від України Американської кіноакадемії в якості кандидата в номінації За кращий фільм іноземною мовою.

9 вересня український Оскарівський комітет оголосив претендентом фільм "Поводир" Олеся Саніна. 10 вересня творча група "Племені" у відкритому листі українському оскарівський комітет, Міністерству культури України та Державному агентству з питань кіно оскаржило процедуру голосування, так як воно було проведено з порушенням демократичних принципів.

16 вересня, члени Оскарівського комітету Сергій Тримбач та Володимир Войтенко вийшли зі складу комітету і закликали українську кіно-громадськість до повної ротації його складу.

Реклама:

Головне сьогодні