Режисер Павло Юров у Німеччині показав виставу з документальними інтерв’ю з сепаратистами

— 30 вересня 2014, 11:16

За документальну основу постановки Юров, який сам раніше був полоненим ДНРівців, взяв інтерв’ю з сепаратистами, українськими солдатами, волонтерами та біженцями.

За словам Юрова, головною ідеєю цих читань є показати невідповідність між теорією та практикою сепаратизму на Донбасі, пише "Німецька хвиля".

Лідер сепаратистів Ігор Безлер у виконанні Бернда Рейсе (праворуч) суворо наполягає, що втрати бойовиків - незначні

Найбільш показовими є слова колишнього міністра державної безпеки Придністров’я - лідера сепаратистів на Донбасі Володимира Антюфєєва.

Спершу він говорить журналісту: "Не розписуйтеся за людей!"

Коли ж йому кажуть, що на Донбасі більше тих, хто хоче миру, він відповідає: "Ви спілкувались з певною кількістю людей, а я розмовляю з більшою - відповідно до посади. Я зустрічаюсь з людьми і чую все."

Цегляні білені стіни зали, чорна підлога, металеві балки, на яких тримається стеля. Звук поїздів допомагає поринути в атмосферу індустріального регіону.

Починає говорити Мар’яна Садовська - вона читає монолог косметологині з Донбасу Ірини Довгої, яка була заручницею у сепаратистів. Читаючи уривок, у якому бойовики з Кавказу обговорюють, як краще зґвалтувати полонену, не стримує емоції і сама акторка, а зала уся затамовує подих.

"Скільки чоловіків ти хочеш, 20? Нас тут багато, ми тобі можемо дати 40, 50", - знущався терорист.

Емоційний монолог Ірини Довгої у виконанні Мар’яни Садовської глибоко зворушив глядачів

Глядачі змогли видихнути лише після того, як почули про звільнення Ірини Довгої.

Проте навіть по завершенні монологу напруження не спадало. Розрядив обстановку лише епілог, в якому режисер подав розмову з бойовиком так званої "ЛНР".

"У нас нема президента зараз. Кожен сам вирішує. Коли війна завершиться, ми оберемо когось достойного", - безтурботно говорив сепаратист. Він зазначив, що їх годують добре, а до цивільного населення йому байдуже.

"А чому я маю перейматися про місцевих? Вони мали б думати раніше!"

Реклама:

Головне сьогодні