Тест

Музичний тиждень: пісня Хливнюка, Джамали і Шурова до річниці Майдану та інше

Також у випуску: благодійний концерт Вакарчука з програмою "Вночі", опера "Коріолан" Влада Троїцького, невезучий Боно, половина The Chemical Brothers іде зі сцени, Muse набирають вагу, зірки борються з еболою, музика vs. наука, нові пісні та кліпи Бена Ховарда, Паоло Нутіні, Hozier, The Kooks, She&Him, Clark, Nadine Shah, Clean Bandit, Tropics.

"Ми втомились як ніколи від зими"

Андрій Хливнюк ("Бумбокс"), Джамала та Дмитро Шуров (Pianoбой) представили сильну пісню до річниці Майдану. У відео використані матеріали телеканалу 1+1 та проекту "Babylon’13: Зима, що нас змінила".

"Хочеш крові моєї – на, в нас червона в обох вона..."

Святослав Вакарчук, "Вночі": благодійний концерт

Лідер "Океану Ельзи" поновлює свій сольний проект "Вночі", у якому були задіяні професійні виконавці джазу, класики та народної музики.

Великий благодійний концерт відбудеться 19 грудня в київському театрі ім. Івана Франка. Усі кошти від продажу квитків підуть на обладнання операційних залів Запорізького госпіталю та придбання реанімобілю.

Квитки: 2250–15000 грн. Хтось скаже, що ціни зависокі, але раз в Україні є люди, готові заплатити такі гроші, чому б не зробити це заради важливої справи.

У Запорізького госпіталю довга й складна історія. Заснований у 1940 році, під час Другої світової діяв у Махачкалі, потім у Симферополі, а в листопаді 1944-го був передислокований на постійне розташування в м. Запоріжжя. У 60-7-ті не раз визнавався найкращим гарнізонним госпіталем. У грудні 2013, згідно директиви тодішнього Міністра оборони, стаціонар госпіталя закрили, але зараз, у зв’язку з ситуацією на сході країни, відновив роботу.

Зараз це найбільший до зони бойових дій віськово-лікувальний заклад. Операційні створюються з нуля силами мешканців, підприємств, працівників госпіталю.

Проект "Вночі" був вперше представлений у 2008 році в форматі альбому та невеликого туру з інтимною атмосферою. На концертах звучав сольний матеріал Святослава Вакарчука та вибрані пісні "ОЕ". Пісня "Така, як ти" з цього проекту настільки полюбилась публіці, що увійшла й до репертуару "Океанів".

Опера "Коріолан" Влада Троїцького

Найочікуваніша театральна прем’єра сезону в Україні. Художній керівник театру "Дах" і засновник Гогольfestу Влад Троїцький представить у Києві оперу "Коріолан" за мотивами твору Шекспіра про життя й вигнання принципового давньоримського правителя. 29 листопада, 19:00, ДК "КПІ" (пр-т Перемоги, 37). Квитки: 90-350 грн.

При роботі над виставою київські музиканти шукали нову музичну мову, яка допомогла б "Коріолану" зазвучати справді цікаво й сучасно. На сцені буде 12 солістів – 6 вокалістів і 6 інструменталістів – і хор.

Зокрема, задіяний барабанщик Андрій Надольський, відомий за гуртами Esthetic Education та "Звуки Му", а складну й трагічну партію дружини Коріолана виконує Мар’яна Головко, київська співачка, викладач Національного педагогічного університету та ведуча Радіо "Аристократи".

Подія на Facebook

Невезучий Боно

Ну не щастить останніми днями лідеру U2. Спочатку під час польоту з Дубліна в Берлін у його літака відвалились двері і, разом з багажем, впали на території Бранденбургу.

А потім Боно впав з велосипеду у Центральному парку в Нью-Йорку. Результат – перелом лопатки, відкритий перелом лівої плечової кістки в шести місцях, численні пошкодження плеча, пальців, обличчя і навіть ока. Днями музикант переніс 5-годинну операцію і зараз знаходиться у лікарні.

Тримайся, Боно!

Половина The Chemical Brothers йде зі сцени

Учасник електронного дуету The Chemical Brothers Ед Саймонс припиняє концертну діяльність, аби зосередитись на академічній діяльності та кар’єрі викладача. На повноцінних лайв-шоу Том Роулендс виступатиме один, якщо не рахувати Адама Сміта, відповідального за ефектний відеосупровід.

"Нарешті я зможу побачити шоу The Chemical Brothers з глядацької зали", - коментує Саймонс.

Тим часом, над новим альбомом хлопці все одно продовжують працювати разом, та й від діджей-сетів Саймонс не відмовляється.

Muse набирають вагу

Схоже, промоутери вірять словам Muse про те, що їхній новий альбом буде важким і альтернативним. Графік гурту на 2015 рік вже наповнюється концертами, і окрім cлавнозвісних фестивалів Німеччини, Австрії, Нідерландів, Бельгії, Португалії та Італії, які не є новими для рок-трійці, вони стануть хедлайнерами Download Festival.

Справав в тому, що Download – культовий івент важкої музики. А компанію Muse серед командорів складуть Slipknot, Kiss, Judas Priest, Faith No More, Motley Crue, Slash, Marilyn Manson, Five Finger Death Punch, A Day To Remember та інші. Інтрига.

Поживемо – почуємо-побачимо. Новий альбом Muse вийде на початку 2015-го.

Зірки борються з еболою

Чергова приторна солянка, направлена, тим не менш, на корисне діло. Хороші й погані артисти зібрались і заспівали про Різдво, а кошти від синглу підуть на боротьбу з вірусом еболи у східній Африці.

У відео знялись Кріс Мартін (Coldplay), Боно (U2, встиг таки), Роджер Тейлор (Queen), Гай Гарві (Elbow), Ден Сміт (Bastille), Джессі Уейр, Seal, Шинейд О’Коннор, Сем Сміт та інші. Разом їх зібрав відомий ініціатор музичних благодійних акцій Боб Гелдоф.

Музика vs. наука

Музикант Nigel Stanford та режисер Shahir Daud влаштували гіпнотичні експерименти, щоб показати звук через пісок, воду, феромагнітну рідину, пластини Хладні, трубку Рубенса, катушку Тесли. Усе разом називається кіматика – наука про звук і вібрації.

Інші нові пісні та кліпи

"Hello, love", – вітається в новому кліпі улюбленець британців Бен Ховард.

Паоло Нутіні представив кліп за мотивами сюреалістичних еротичних фільмів жахів, випущених в Італії у 60-ті. Драматургія кліпу на словах звучить цікавіше, ніж на ділі, зате маємо привід переслухати пісню.

Дещо від автора хіта "Take Me To The Church" Hozier.

The Kooks використали вільний час у Токіо, щоб зняти новий кліп

Невидима гітара і невидимий партнер по танцях у відео She&Him.

Відеоряд від досвіченого електронщика Кріса Кларка.

Новий сингл Nadine Shah, зірки цьогорічного Koktebel Jazz Festival.

Життєрадісне британське поп-відкриття року Clean Bandit запрошує до ностальгійних танців а-ля 90-ті у кавері на хіт Robin S. "Show Me Love" 1990 року.

А закінчимо розслабленою красою від Tropics.