Музичний тиждень: нові пісні "Бумбокс" і O.Torvald та інше

Також у випуску: чудеса та психотуристи рятують "Жовтень", Фоззі і Каша Сальцова, привіт з минулого від "Фарбованого лиса", танці з ісландцями, електроніка без меж, хітовий євротур Роббі Уільямса, смерть лідера Static-X, нове від Foo Fighters, Royal Blood, Burial, Kasabian, Тома Оделла, Бена Ховарда, CHVRCHES,Lorde, Metronomy, Black Atlass.

Новий "Бумбокс"

"Братцы, темнеет, и мама волнуется. Хватит стрелять, по домам пора", – невипадково співає Андрій Хливнюк у новій пісні "Бумбокс". Безумовно, події в країні впливають на тексти всіх свідомих музикантів.

Наразі "Бумбокс" дає драйв у європейському турі. Попереду Відень, Прага, Антверпен, Париж і Рига, а взимку великі ювілейні сольники в Дніпропетровську, Харкові, Одесі та Києві.

O.Torvald починають спочатку

Тим часом, українські рокери O.Torvald презентували перший сингл до нового альбому "Ти Є". Тепер вони звучать ще потужніше. Продюсером запису став Андрій Хливнюк. Слухай тут і зараз.

Звіри, чудеса та психотуристи рятують "Жовтень"

Завдяки компанії Arthouse Traffic у київських кінотеатрах з’являлись найактуальніші артхаусні фільми та інтелектуальні кінофестивалі. Але мало хто знає, що директор компанії Денис Іванов також грає у розвеселому гурті "Люди Звери Чудеса".

Тепер Денис вривається в музичний простір із дебютним синглом "Психотуристы". Саме те, що треба для настрою вихідних.

Цієї неділі, 9 листопада, гурт виступить у київському клубі Mezzanine (Closer, 3 поверх, вул. Нижньоюрківська, 31). Початок о 19:00. Вхід: 50 грн. Зібрані гроші підуть на відновлення кінотеатру "Жовтень".

Танці з ісландцями

Тим часом, цієї неділі в Atlas (вул. Артема 37-41) влаштують танцювальний тріп феєричні ісландці GusGus. Усі квитки розпродано, але додатковий тираж по 450 грн буде доступний на вході.

На розігріві – київський дует DVOE.

Електроніка без меж

А для тих, кому хочеться інтелектуального музичного арту, цими вихідними проходить фестиваль експериментальної електроніки art MEETINGS 2014. Місце вибрали найкраще – арт-центр Closer, який давно став прихистком сміливої та розумної музики.

У програмі 20 сетів на 5 сценах від поляків, угорців та українців, серед яких важливі діячі українського андерграунду Zapaska, Endless Melancholy та інші. Також працюватиме дискусійна платформа Share The Culture, де журналісти, арт-менеджери, музиканти та всі бажаючі будуть обговорювати проблеми сучасної культури та шукати вирішення.

Детальна програма

Роббі Уільямс готує хітовий євротур

Популярний співак Роббі Уільямс зібрав усі сили, усе своє озброєння і оголосив європейські гастролі з найкращими хітами. У програмі Париж, Барселона, Рига, Краків, Мінськ – усього 12 міст протягом весни 2015-го.

Тур називається "Let Me Entertain You" на честь чи не найбільш підривної пісні Роббі.

Static-X

Пішов з життя загадковий екс-фронтмен альтернативного гурту Static-X Уейн Статік. Причини смерті не розголошуються. Пік популярності гурту в наших широтах прийшовся на 2003 рік, коли пісня "The Only" увійшла до саундтреку відеогри "Need For Speed: Underground".

Інші нові пісні та кліпи

Фоззі з "ТНМК" продовжує працювати над третім сольником, а поки залив у мережу пісню, записану сім років тому із Кашею Сальцовою з "Крихітки".

Останнім часом 17-річну Lorde часто критикували за танці, тож у новому кліпі вона вирішила приділити їм особливу увагу.

Тягуча електроніка Black Atlass і візуальний гротеск у кліпі, який зняв Woodkid.

Як зробити собі друга з листя та кори – знає гурт Metronomy.

Білявий романтик Том Оделл переспівав Джона Леннона для різдвяної кампанії мережі британських магазинів. Якщо сподобалось - читайте в інтернет-журналі Comma невеличке інтерв’ю з Томом про фортепіано, книги та музику.

А головні молоді рокери 2014-го Royal Blood перенесли у важковагову категорію головний поп-хіт 2014-го "Happy" Фаррелла.

Ще одна новинка справжніх мужиків Foo Fighters. Довгоочікуваний альбом "Sonic Highways" вийде вже в понеділок, 10 листопада.

Нові звуки впливого електронщика Burial.

І шотландських мрійників CHVRCHES.

Делікатний лайв Бена Ховарда, автора одного з найпопулярніших британських альбомів сезону.

Весеоі хлопці Kasabian грають пісню з "Мисливців за приводами".

Наостанок – привіт з минулого. Знакова пісня гурту "Фарбований лис" 2004-го року із зовсім новим відеорядом 2014-го. Саме так звучала чесна українська музика 10 років тому.

Реклама:

Головне сьогодні