Тест

Аніматори презентували першу українську анімаційну повнометражку. Відео

Група, яка працювала над проектом, сподівається, що український глядач оцінить роботу, яка тривала майже десятиліття, пише Радіо Свобода.

Через фінансові труднощі, зокрема тимчасове замороження проекту, від початку роботи над сценарієм "Бабая" до презентації стрічки минуло вісім років. Зрештою з’явилася історія, наповнена пригодами та афоризмами. В її основу лягла тема страху, каже сценарист мультфільму Вадим Шинкарьов.

Режисер мультфільму Марина Медвідь розповіла, що на тлі бойових дій на сході України стрічка в очах глядача отримала додаткові політичні підтексти.

Діалоги для фільму писала Софія Андрухович. Головному герою стрічки Бабаю свій голос подарував актор Борис Георгієвський, Остап Ступка озвучив Чорта, Ірма Вітовська говорила за Відьму, Мирослав Кувалдін озвучив Кота-скрипуна, а також гумористи Володимир Данилець та Володимир Мойсеєнко дали голоси Змію Гориничу.

"Бабай" триває 70 хвилин та складається з 200 тисяч малюнків. Бюджет проекту становив 2 мільйони доларів. Тепер українці зможуть подивитись мультик майже на 100 екранах України. З кожного проданого квитка буде відправлено по 1 гривні для дітей переселенців, обіцяють творці фільму.