Голлівудська асоціація іноземної преси вручила щорічні "Золоті глобуси". Фото

— 12 січня 2015, 10:33

Цього року переможцем у головній номінації "найкращий драматичний фільм" стала стрічка режисера Річарда Лінклейтера "Отроцтво", повідомляє "The New York Times".

Лінклейтера також було названо "найкращим режисером".

"Суть в тому, що ми всі - недоліки в цьому світі, ніхто не досконалий", - заявив Річард Лінклейтер під час отримання нагороди.

"Найкращою драматичною актрисою" стала Джуліанна Мур за роль у фільмі "Все ще Еліс". А в аналогічній чоловічій номінації перемогу здобувЕдді Редмайн, виконавець ролі Стівена Хокінга в "Теорії всього".

Фільм "Готель "Гранд Будапешт" цього року став "найкращою комедією/мюзиклом".

Цього року Джуліанна Мур має власний "глобус"

"Золотий глобус" за "найкращого комедійного актора" отримав Майкл Кітон за роль у чорній комедії "Бердмен", а Емі Адамс стала "найкращою актрисою у комедії/мюзиклі" за роботу в картині "Великі очі".

"Найкращим фільмом іноземною мовою" стала російська стрічка"Левіафан" режисера Андрія Звягінцева.

Продюсер фільму "Левіафан" Олександр Роднянський та режисер Андрій Звягінцев

Під час 72-ї церемонії вручення "глобусів" актор і продюсер Джордж Клуніотримав спеціальну премію Сессіль ДеМілля, яка присуджується за видатні заслуги в кінематографі.

До слова, на "Золотий глобус" Клуні прийшов у "весільному" смокінгу, пише "The Hollywood Reporter".

Клуні й нагороду отримав і вдруге вигуляв "весільний" смокінг

За словами актора, саме в цьому костюмі від Армані він одружився з Амаль Аламуддін у вересні 2014-го року. Про це Джордж повідав за лаштунками шоу.

У теленомінаціях нагороди розподілилися наступним чином: "найкращим драматичним серіалом" став серіал дебютант - "Коханці", а статуетку за"найкращий комедійний серіал" отримав серіал "Очевидне".

Нагороду за "найкращий телефільм або міні-серіал" віддали "Фарго". А стрічка "Як приборкати дракона 2" стала найбільш гідною серед анімаційних фільмів.

"Найкращим актором телевізійної комедії" визнаний Джефрі Тембор за роль в серіалі "Очевидне".

Кевін Спейсі також не залишився без трофею

У номінації "найкращий актор драматичного серіалу" переміг Кевін Спейсі, який зіграв у серіалі "Картковий будиночок". "Найкращою актрисою телевізійного міні-серіалу або фільму" названа Меггі Джилленхол за роль в серіалі "Шляхетна жінка".

Джон Ледженд завоював премію "Золотий глобус" в номінації "найкраща пісня" за композицію "Слава". А престижну нагороду за "найкращу музику" отримав Йохан Йоханссон для фільму "Теорія всього".

Фото Instagram "Золотого глобусу"

Реклама:

Головне сьогодні