Новий проект Слабошпицького відібраний до "Берлінале копродакшн-маркет"

— 13 січня 2015, 14:46

Протягом року відбіркова комісія розглянула понад 300 заявок на участь у найбільшому європейському кіноринку копродуціі у Берліні. До фіналу дійшли 36 повнометражних проектів з 28 країн, у тому числі нові фільми режисерів - фестивальних фаворитів 2014 року, пише "Телекритика".

"Люксембург", що вже отримав підтримку Фонду Хуберта Балса Роттердамського кінофестивалю, буде представлений у секції "Роттердам-Берлінале Експрес". Щорічно Берлінський і Роттердамський кінофестивалі спільно вибирають три проекти, які отримують виключне право участі у програмах відразу двох найважливіших міжнародних форумів копродукції - Берлінале копродакшн Маркет і СінеМартРоттердам.

"Люксембург" - другий повнометражний ігровий проект Мирослава Слабошпицького буде повністю знятий у Чорнобилі. Це сучасна історія про життя людей в зоні відчуження.

Режисер уже звертався до цієї теми три роки тому: короткий метр "Ядерні відходи" приніс режисеру Срібного леопарда на фестивалі в Локарно і номінацію на Приз Європейської кіноакадемії за кращий короткометражний фільм.

"Люксембург" буде створений в українсько-німецько-фрпанцузькій копродукції. Початок зйомок запланований на грудень 2015 року.

Нагадаємо, на сайті Держкіно опубліковано результати голосування учасників сьомого пітчингу - конкурсного відбору кінопроектів для формування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів 2015-2016 років.

Найкращі результати голосування у проектів стрічок "Люксембург" (кінорежисер - Мирослав Слабошпицький - 44 бали), "Доповідна Апостолові Петру або парадигма Юрія Іллєнка" - 42,5 балів, (Віктор Політов) та "Бранці" - 42 бали (Володимир Тихий).

12 листопада фонд Хуберта Балса при Міжнародному Роттердамському кінофестивалі виділив 10 грантів на розробку і міжнародне просування кінопроектів режисерів з Азії, Східної Європи, Латинської Америки та Близького Сходу. До числа переможців увійшов і проект українського режисера Мирослава Слабошпицького "Люксембург".

Реклама:

Головне сьогодні