Зображення російської гей-пари стало переможцем конкурсу "World Press Photo". Фото

— 13 лютого 2015, 11:52

Про це йдеться на офіційному сайті конкурсу.

Переможець

Джон 21 та Алекс 25 - гей-пара, "захоплена" в інтимний момент. Життя лесбіянок, геїв, бісексуалів чи трансгендерів стає все важчою в Росії.

Сексуальні меншини зіштовхуються з правовою та соціальною дискримінацією, переслідуваннями і навіть насильницькими злочинами на тлі ненависті з боку консервативних релігійних і націоналістичних груп.

"Головні новини"

До списку переможців потрапило і фото із Донецька. Світлина отримала перше місце у категорії "Головні Новини". Її автор - російський фотограф Сергій Ільницький.

Пошкоджені речі лежать на кухні в центрі Донецька. Звичайні робітники, шахтарі, вчителі, пенсіонери, діти і літні жінки і чоловіки знаходяться в розпалі конфлікту в східній Україні.

Третю премію в даній категорії отримала фотографія Жан-Франко Тріподо.

Мігрант ховається під машиною. Зрештою, він зумів втікти. Група з 40 мігрантів з південної Сахари перелізла через металевий паркан, який розділяє Марокко від іспанського анклаву Мельлія. Більшість з них були депортовані наза, але 15-ти вдалося втекти.

"Новини з гарячої точки"

Переможцем у категорії "Новини із гаряіої точки" стала фотографія дівчини під час протестів у Стамбулі. Її автор - турецький фотограф Бюлент Килич.

Молода дівчина була поранена під час зіткнень між поліцією і демонстрантами після похорону Беркін Ельван, 15-річного хлопця, який помер від травм під час антиурядових протестів. Поліція застосовувала сльозогінний газ і водомети проти протестувальників в Анкарі, в той час як в Стамбулі, натовп, що викрикував антиурядові гасла, запалив величезне багаття на шляху до цвинтаря.

"Будні"

Переможцем у цій категорії стала світлина "Бичого ринку" від китайського фотографа Чай Шенг Сіянх.

"Природа"

Перше місце у даній категорії отримала світлина китайського фотографа Йонжи Чу.

Мавпа лякається свого господаря Ци Дифанг у процесі навчання для цирку в Сучжоу. З-поміж 300 китайських циркових труп, Сучжоу вважається батьківщиною китайського цирку.

Другу премію в даній категорію отримало фото американки Амі Вітале.

Група молодих воїнів Самбуру зіткнулися з носорогом в перший раз у своєму житті. Більшість людей в Кенії ніколи не отримають можливість побачити дику природу, яка існує в буквальному сенсі на їх власному задньому дворі.

"Портрети"

В даній категорії перше місце дісталося італійці Рафаелі Розеллі та її світлині "Лаурінда".

Лаурінда чекає на автобус, який відвезе її до недільної школу. Вона є однією із багатьох соціально-ізольованих молодих жінок у австралійських нетрях. Тут вкорінилася бідність, расизм, насильство, наркоманія, а також ряд інших перешкод на шляху до здоров'я і доброботу.

Перша премія - фото китайця Лю Сонга.

На фото - молода дівчина, яка підозрюється в незаконній секс-торгівлі. Вона знаходиться на допиті у поліцейському відділку.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні