Український кінооператор отримав нагороду на Берлінале. Фото

— 15 лютого 2015, 11:48

Разом з Сергієм Михальчуком цю нагороду отримав інший оператор - Євген Прівін, повідомляється на сайті "Berlinale".

Сергій Михальчук (праворуч) та Євген Прівін (ліворуч) отримують нагороду

Як відомо, Сергій Михальчук є оператором стрічко "Поводир", "Мамай", та багатьох інших.

Головний приз 65-го міжнародного Берлінського кінофестивалю, "Золотого ведмедя", здобув іранський режисер та дисидент Джафар Панахі за фільм "Таксі".

Замість автора статуетку отримала його племінниця. У 2010 році Панахі заборонили виїжджати з Ірану і знімати кіно. Втім, попри цензуру, він продовжує займатися справою життя.

Статуетку режисера "Таксі" отримала його племінниця

"Таксі"- це фільм-подорож вулицями Тегерана в авто, за кермом якого сидить сам режисер, повідомляє "Євроньюз".

Кадр з фільму "Таксі"

Гран-прі журі одержав відомий чилійський майстер - Пабло Ларрайну - за стрічку "Клуб".

Пабло Ларрайну отримав другу найпрестижнішу нагороду "Берлінале"
Кардз з фільму "Клуб"

Фільм російського режисера Олексія Германа-молодшого "Під електричними хмарами", здобув під час перегляду в Берліні "Срібного ведмедя" за видатний внесок у мистецтво.

Команда Германа-молодшого розділила нагороду Берлінале у даній номінації з творцями стрічки "Вікторія" німецького режисера Себастіана Шиппера.

Журі розділило на двох й іншу винагороду Берлінського кінофестивалю. "Срібного ведмедя" за найкращу режисуру здобули польська режисерка Малгожата Шумовська та Раду Жуде з Румунії, пише "Німецька хвиля".

Стрічка "Тіло" розповідає історію одного злочину та непростих стосунків між батьком-слідчим та його хворою на анорексію донькою.

Картина "Браво!" Жуде переносить глядачів до Валахії початку 19 століття, розкриваючи особливості традиційного способу життя у цьому регіоні на півдні Румунії.

Нагороду за найкращий сценарій здобув чилієць Патрисіо Гусман. Його "Перламутровий ґудзик" та спонукає до роздумів про відносини людства та космосу.

Британку Шарлотту Ремплінґ, яка знімалася у фільмі "45 років" Ендрю Хея, назвали під час огляду на Берлінале найкращою акторкою. Г

Рішення журі Берлінале традиційно не збіглося з думкою більшості критиків, які передрікали однозначну перемогу фільмам Терренса Малика "Лицар кубків" та Пітера Гринуея "Ейзенштейн в Гуанахуато".

Усі фото з сайту Berlinale

Реклама:

Головне сьогодні