Вручено Пулітцерівську премію з журналістики та літератури

— 21 квітня 2015, 13:15

Серед журналістів, жюрі цього року відзначило редакцію "The New York Times" за матеріали про епідемію вірусу Ебола у номінації "Міжнародна журналістика" та "Художня фотографія".

Про це повідомляється на сайті премії.

Нагороду у номінації "Служіння суспільству" отримало американське видання "The Post and Courier" за серію публікацій про високу жіночу смертність в штаті "Південна Кароліна".

В номінації "журналістські розслідування" два лауреати: Ерік Ліптон з "The New York Times" за теми про влив лоббістів та колектив "The Wall Street Journal". Роботи видання можна почитати тут.

За "критику" премію отримала Діана Маркум із "Los Angeles Times".

Література

"Найкращий художній твір" - премію отримала новела "All the Light We Cannot See" ("Все невидиме нами світло") Ентоні Доерра.

"Драма" - "Між Ріверсайдом і божевіллям" Стівена Адлі Гірдіса. Комітет премії описує історію американського автора як "гарно написану п'єсу про відставного офіцера поліції, що зіткнувся з виселенням та протиставляє чорний гумор проблемам життя та смерті".

"Біографія" - "Папа і Муссоліні: таємна історія Пія XI та розвиток фашизму у Європі" Девіда Кертцера.

"Поезія" - "Дайджест" Грегорі Пардло.

Минулого року, головну премію отримали "The Washington Post" та "The Guardian", які першими написали викривальні статті за матеріалами Едварда Сноудена.

Пулітцерівська премія є найпрестижнішою журналістською нагородою у США. Її започаткував медіамагнат Джозеф Пулітцер у 1917 році.

Грошова нагорода складає 10 тисяч доларів, за винятком номінації "За служіння суспільству".

Лауреат цієї категорії отримує золоту медаль.

Реклама:

Головне сьогодні