Тест

"Океан Ельзи" представив чорно-білий кліп про "не твою війну". Відео

Головною ідеєю кліпу є випадковий вибір між темною та світлою сторонами, тому візуальний ряд поділений на білий та чорний.

За словами Вакарчука, тема пісні є непростою для зізнання навіть самому собі. Адже, українцям, протягом багатьох століть постійно нав’язують ззовні чиїсь думки, дії і, навіть, війни. Нині настав час брати відповідальність та ініціативу на себе.

"Головна битва – всередині кожного з нас, всередині нашого суспільства. Адже "твоя війна" - це боротьба з власними комплексами, страхами щось змінити, вплинути на те, що відбувається навколо тебе, не звинувачувати "десь і когось", а брати ситуацію в свої руки. Це - надскладно, та без цього немає успішного майбутнього ні у людини, ні у суспільства, ні у країни", - заявив Вакарчук.

Режисером, автором ідеї кліпу став відомий британець Говард Грінхол, який вже знімав кліп на пісню "Обійми".

Одним з головних елементів відео є така собі монета випадкового вибору між темною та світлою сторонами. Цей образ виник з ідеї режисера зобразити суспільство, яке чекає, а не діє, яке відсторонено спостерігає, в який же бік впаде монета, "пощастить-не пощастить" в черговий раз. А це – шлях занепаду, а аж ніяк не розвитку.

Як відомо, для зйомок у кліпі через соцмережі було запрошено шанувальників. Врешті у відео знялися 400 осіб з різних міст.