Село під Києвом перетворять на музей мистецтва. Фото

— 30 квітня 2015, 12:18

Про це "Українській правді. Київ" повідомила одна з орнаганізаторів фесту Марія Уварова.

За її словами, під час фесту 53 учасники створять 4 великих полотна на парканах.

"У нас є 4 паркани (200 кв. м, 40 і 45 кв.м та паркан-інсталяція), їх художники перетворять на картини. Ескізи вже затверджені. Одна з картин – буде "Мона Ліза". Це буде "піксельна" картина на вафельному паркані з 23 секцій, Мона Ліза проглядатиметься лише здалеку", - розповіла Уварова.

Художні роботи будуть проходити під керівництвом культових стріт-арт художників – Dima Fatum, Anozer studio, Гамлет Зiньковський та Farba.

Поспостерігати за роботою художників можна буде з 11:00 до 13:00 та з 14:00 до 19:00, окрім 6 травня – цей день буде вихідний.

"На 3 травня у нас запланований пікнік в марках фестивалю, а на літо ми плануємо великий ярмарок та інші події", - розповіла Уварова.

Вона додала, що ідея перетворити село на арт-музей виникла ще восени 2014 року.

"Тоді близько 10 місцевих мешканців-активістів висловили таку пропозицію. Вони об’єдналися і вирішили змінювати село. Громада села розробила стратегію розвитку на 5 років, її розглянули і затвердили на громадських слуханнях. І от арт-село – це частина розвитку цієї концепції. По переду багато цікавого. Село буде змінювати свій зовнішній вигляд у сторону паблік-арту", - пояснила Уварова.

Українська правда. Київ

Реклама:

Головне сьогодні