Музичний тиждень: концерт пам’яті Кузьми, новий міні-альбом Bahroma та інше

Також у музичних новинах: російський рок-гурт із піснею-вибаченням, трейлер документалки про Емі Уайнхаус, мюзикл Coldplay по "Грі престолів", Джамала із піснею до Дня пам’яті депортації кримських татар, нова українська електроніка lllll (Five Eyes) & Marija Cheba, кліпи тендітних харків’ян Pur:Pur та потужних киян Stoned Jesus, анімація Tame Impala, сингл Florence + the Machine.

Кузьма та друзі

Концерт тижня – вечір пам’яті Кузьми у Палаці Спорту. Було сумно, весело, незручно, гордо й соромно. Люди зібрались, аби поспівати разом його пісні.

Найвірніші слова, як завжди, сказав зі сцени Сашко Положинський ("Тартак") — попросив не перетворювати концерт на панахиду, а відриватися, співати і танцювати так, наче на сцені Кузьма. Як того заслуговують пісні. Але цю задачу виконали далеко не всі.

Як усе було – можна почитати у великому звіті на Comma.

Поп-рок по-київськи

Київські поп-рокери Bahroma презентували новий міні-альбом "Ипи", до якого увійшли вже відомі сингли "Мета" и "Пока-пора" і три нові пісні. Саунд-продюсер – клавішник "Океану Ельзи" Мілош Єліч. Він же ставив звук і на минулорічному дебютнику гурту.

Це перший реліз Bahroma на лейблі Enjoy Records, який видає таких артистів, як Джамала, Onuka, The Maneken.

Можна послухати міні-альбом нижче, а як сподобається – придбати на iTunes.

"Телевизор" наш

Досвідчений російський рок-гурт "Телевизор" нещодавно виступав у Києві і виконав нову пісню "Ты прости нас, Украина".

"Все протесты и митинги зря, мы вскормили в Кремле упыря", – співає Михайло Борзикін.

Емі

Для усіх прихильників Емі Уайнхаус, та що там – для усіх меломанів улітку вийде документальний фільм "Емі". Про справжню діву. На сцені та поза нею.

Західна преса вже у захваті. Times, The Independent, The Guardian і GQ ставлять 5 зірок з 5, а блог IndieWire називає фільм "Видатною, потужною роботою".

Поки маємо трейлер.

"Гра Престолів" vs. Coldplay

А ще у нас веселий подарунок для прихильників найрейтинговішого серіалу сучасності – "Гра престолів". Його актори об’єднались із гуртом Coldplay і створили 12-хвилинний тематичний мюзикл. Для тих, хто в темі.

Інші нові пісні та кліпи

Джамала присвятила пісню Дню пам’яті жертв депортації кримських татар. "Шлях додому". Що саме вона хотіла сказати цією піснею, спывачка пояснила на Comma.

Нова українська електроніка. Продюсер lllll (Five Eyes), який видається у Берліні, та молода співачка Marija Cheba представляють спільний трек і таємниче відео.

Флагмани української важкої сцени Stoned Jesus випустили мінімалістичний, але не такий звичайний кліп. Цими вихідними гурт виступає у Одесі (22 травня, Underpub) і Херсоні (23 травня, Shkaf), а 19 червня вжарить у Києві ("Метрополь", фан-зона: 100 грн).

Харків’яни Pur:Pur екранізували свій гротескний трек "Messy Sounds", та ще й у оркестровій версії.

"Коли людям нема чого сказати, нічим поділитися, вони заповнюють порожнечу безладним шумом. Ті, що не розуміють нашого мовчання, ніколи не зрозуміють наших слів".

Анімація від героїв майбутнього літа Tame Impala.

За два тижні до виходу третього альбому Florence + the Machine виклала ще один сингл. Очікування явно затягнулось і альбом, схоже, буде не таким помпезним, як ми чекали.

Реклама:

Головне сьогодні