Тест

У Кракові проходять дні Львова з кримськотатарською культурою

Про це повідомляють Крим. Реалії.

Організаторами заходу виступають Львівський і Краківський міськради, ініціатива "КрымSOS", кримськотатарський культурний центр "Кримський будинок у Львові".

"Цього року дні Львова в Кракові повністю представлені кримськотатарської культурною програмою: майстер-класами з кераміки і гончарства, розпису хною, малюванням технікою "батік", виступами танцюристів ансамблю "Qirim", і етно-джазовим концертом Ельвіри Саріхаліл і тріо Усеіна Бекірова.

Львів зараз фактично стає центром розвитку кримськотатарської культури, тому що у себе на батьківщині – в Криму, сьогодні практично неможливо зробити", – сказав у коментарі для видання представник організації "КрымSOS" у Львові Алім Алієв.

На початку червня в місті Гданську відбувся фестиваль кримськотатарської культури і мистецтва. Місцеві жителі могли познайомитися з культурою і мистецтвом кримськотатарського народу. В рамках фестивалю виступали кримськотатарські співаки, виконували національні танці, також були представлені гончарні та ювелірні вироби.