Музичний тиждень: Atlas Weekend і новий пляжний фестиваль з Іваном Дорном

Також у випуску: благодійна фотовиставка Ірини Матвіюк, виступ єдиного українця у топ-100 діджеїв світу, німець Apparat у Києві, GusGus запрошують на концерт, сольний альбом Девіда Гілмора, новий альбом Editors, кліпи U2 та Ноеля Галлахера, пісня Лани Дель Рей.

Фотовиставка заради життя

Для початку – про серйозне. Концертний фотограф Ірина Матвіюк, чиї роботи з’являлись і на "Українській правді", нещодавно стала мамою і потребує допомоги. У маленького Костіка виявили ваду серця, а у самої Іри діагностували рак.

На їхню підтримку відкрилася благодійна фотовиставка. Діятиме вона до 30 липня у MediaHub (вул. Суворова 4/6) і завершиться продажем фотографій на аукціоні. Усі деталі та інші способи допомоги – на Facebook-сторінці виставки.

Уікенд року

Відгримів Atlas Weekend – музична подія, яких в Україні ще не було. За два дні на арт-заводі "Платформа" у Києві виступили більше 30 наших гуртів. Усі різні, усі цікаві. Це найкраще, що сталося с українською музикою з часів фестивалів "Чайка" та "Просто Рок".

Публікуємо трохи фотографій від Юрія Стефаняка. Більше кадрів та думки на тему значущості фестивалю – на Comma.

Найуспішніший діджей країни

Єдиний українець у топ-100 діджеїв світу. Двічі найкращий діджей України. 215 тисяч фанів на Facebook. Усе це – Євген Смірнов, він же Omnia. Скориставшись "вікном" у світових гастролях, 18 липня Omnia влаштує велике трьохгодинне шоу у київському Sentrum. (Квитки)

"Я виступав у Європі, Азії, Австралії, Північній та Південній Америці, Південній Африці. Залишилось мало місць, де я не був. І у 90% країн, де я виступаю, я бачу людей з українськими прапорами. Це неймовірно", – розказав Євген у інтерв’ю напередодні шоу.

Шалені деньки

В Україні стане одним фестивалем більше: свято музики та спорту Crazzzy Days пройде з 20 по 25 серпня на березі Чорного моря, у Лазурному, Херсонська область.

Список артистів головної сцени справді "крейзі": Іван Дорн, "Бумбокс", ONUKA, The Maneken, "Вагоновожатые", Dvoe, Tape Flakes, Cepasa, Us, Neural Clan, K.A.T.Y.A.

Тільки до 20 липня придбати абонемент можна за спеціальною ціною 550 грн.

Окрім музики будуть пляжні вечірки, майстер-класи від спортсменів, танцпол на воді, літній кінотеатр, вейкбординг, батути, рампи для скейтів і ВМХ, битва найкращих бі-боїв країни та купа іншого. Побачимося на морі.

Із Ісландії з любов’ю

Ісландські чародії GusGus ласкаво (ну дуже ласкаво) запрошують на літній концерт у Києві. "Минулого року ми чудово провели з вами час, – кажуть. – А тепер виступимо у найкрутішому місці, на арт-заводі Платформа".

Приходьте 21 серпня, будемо танцювати як цього літа ще не танцювали. (Квитки)

Апаратне забезпечення

Але головний анонс тижня – до нас їде Apparat, майстер інтелектуальної електроніки з Берліна. Кілька разів він виступав у Києві з dj-сетами, але тепер уперше влаштує повноцінний лайв. 23 жовтня, Atlas. Вимога артиста: сидячий зал.

Більше того, квитки вже у продажу. Більше того, їх умить майже розібрали, тож мершій.

Концерт відбудеться у рамках туру "Soundtracks", який включає в себе "нову музику, написану для кіно і театру". Живий гурт супроводжує віджей Transforma, так що буде ціле аудіо-візуальне шоу.

Гілмор

Вокаліст і гітарист Pink Floyd Девід Гілмор анонсував перший сольний альбом за дев’ять років "Rattle That Lock". Вийде 18 вересня, а тур на підтримку почнеться тижнем раніше. Щоправда, квитків на нього вже нема.

"Музично на цей альбом мене надихнув джингл із чотирьох нот, який звучить на залізничних станціях у Франції, – говорить 69-річний Гілмор. – Коли я чую його, мене тягне танцювати".

Допомагав артисту, традиційно, гітарист Roxy Music Філ Манзанера, а тексти підказувала дружина, Поллі Семсон.

Титульна пісня та обкладинка – перед вами.

Editors наодинці з собою

Британці Editors випустять п’ятий альбом "In Dreams" 2 жовтня. До нього увійде 10 треків, які учасники гурту вперше спродюсували самостійно.

Маємо два кліпи, тізер альбому та обкладинку.

Інші нові пісні та кліпи:

U2 зняли кліп із голівудським розмахом. У головних ролях відомий актор Ед Гарріс та його донька Зоуї. Режисер Вінсент Хейкок раніше знімав для Лани Дель Рей та Florence + the Machine.

Шеф Ноель Галлахер із концертним відео.

Лана Дель Рей у новій пісні така томна, що майже непритомна.

Реклама:

Головне сьогодні