Музичний тиждень: українські рокери у Польщі та британські рокери в Україні

Також у випуску: 1000 музикантів грають пісню Foo Fighters одночасно, відео з концерту Young Fathers у Києві, прогулянка Києвом із гуртом 5 Vymir, нові кліпи Florence + the Machine, Foals, Кіта Річардса, Елли Ейр, Disclosure із Семом Смітом, нові пісні Rudimental, Джона Ньюмена та прийом заявок від музикантів на ГогольFest.

Bring Me The Horizon у Києві

Тиждень тому ми звертали вашу увагу на постери з парасолею на вулицях Києва. Це був логотип британського гурту Bring Me The Horizon і натяк на майбутній концерт. Київський Палац Спорту. 4 грудня.

Журнал Kerrang! називає їх найкращим британським гуртом 2015 року. Організатор фестивалів Reading та Leeds упевнений, що з роками вони стануть хедлайнерами.

Bring Me The Horizon привезуть до Києва найкращі пісні та нову платівку "That’s The Spirit", яка вийде у вересні. "Це святкування депресії, можливість знайти у ній світло", – говорить про альбом вокаліст Олі Сайкс. Журнал Rolling Stone зазначає, що у цьому альбомі гурт рухається від метал-сцени до Muse та Linkin Park. Що ж, перевіримо їхній запал 4 грудня.

Українські рокери на міжнародному рівні

O.Torvald продовжують завойовувати Польщу. Цього разу – на одному з найбільших опенейрів Європи.

Безкоштовний фестиваль Przystanek Woodstock у 2014 році зібрав рекордні 750,000 глядачів. Хедлайнерами фесту цього року стали Black Label Society, Modestep та Dream Theater.

O.Torvald дістався слот на другій сцені (20:00, 80 хвилин). Маємо відео з трьома піснями: "Погляд", "Бий", "Все що маю я".

Тисяча чортів

1000 музикантів виконали пісню Foo Fighters "Learn to Fly". Так італійці закликають Дейва Грола і компанію приїхати і виступити у містечку Чезена.

Foo Fighters не виступали у регіоні Емілія-Романья з 1997 року, тому великий шанувальник гурту Фабіо Зафаньїні вирішив привернути їхню увагу за допомогою флешмобу. Відео з’явилося в мережі 30 липня. Відомо, що того ж дня, завдяки вірусному ефекту, його побачили і Foo Fighters. Пообіцяли приїхати.

У найкращого рокера і фани найкращі.

Як я провів літо

Згадуємо поки найактуальніший концерт 2015 року в Україні – шотландців Young Fathers. У короткометражному фільмі від Comma та Campfire Film.

Young Fathers — Live in Kiev (07.07.2015) from Comma on Vimeo.

YOUNG FATHERS. First time in Ukraine thanks to British Council.
Best Album in UK (Mercury Prize 2014).
Scottish Album Of The Year (The SAY Award 2014).

The video is made by Campfire Film.
Camera - Nick Spichak, Ann Moskovchenko, Julia Blaut
Edit - Nick Spichak
Color grading, titles - Ann Moskovchenko
Sound mix - Igor Bondarenko
vimeo.com/cmpfrflm
facebook.com/cmpfrflm

Інші нові пісні та кліпи:

Минулого року кияни 5 Vymir випустили дебютний альбом "Містолінія". Тепер вони представляють сингл "Містолінії", який не увійшов до альбому, але для гурту знаменує кінець одного етапу і початок наступного. Якого саме – дізнаємось 1 жовтня у клубі Atlas. А поки – пісня.

Шалено прекрасна Florence + the Machine. Усі кліпи до її третього альбому "How Big, How Blue, How Beautiful" об’єднані одним стилем і сюжетом, утворюючи "Одисею" – сагу про блукання надломленої душі. Перед нами четверта і п’ята частини історії.

Foals представляють інтерактивне відео. Дивитись необхідно у Google Chrome (керування: AWSD на клавіатурі або курсор) або мобільному додатку YouTube. Знімав Nabil, який зробив для цього гурту чи не всі найкращі відео.

Невпинний навіть у 71 рік, гітарист The Rolling Stones Кіт Річардс представляє нову сольну річ.

Спеку розпалюють електронники Disclosure та 23-річний володар чотирьох премій "Греммі" Сем Сміт.

Як розважитись у місті влітку – точно знає Елла Ейр.

Драм-н-бейсову естафету приймають флагмани жанру Rudimental з новим треком.

Яскравий новачок 2013 року Джон Ньюмен готує новий альбом "Revolve" на 16 жовтня, а поки є пісня.

P.S.

Музикантам, які нас читають, буде цікаво. Продовжується прийом заявок на ГогольFest.

Лист на [email protected] має містити:
— назву гурту/артисту;
— кілька слів про вас;
— посилання на вашу музику чи лайви;
— кількість людей у гурті;
— дати 17–27.09, у які ви не зможете виступити.

До 10 серпня приймаються заявки, до 25 серпня організатори дадуть відповідь усім, кого зможуть запросити до музичної програми. Побачимося на фестивалі. 17–27 вересня, кіностудія Довженка.

Реклама:

Головне сьогодні