На київському пляжі відкриють бібліотеку просто неба та вчитимуть танців

— 9 липня 2015, 11:21

Про відкриття читальні "Українській правді. Життя" розповіла одна із організаторів "Берега" Уляна Маслова. За її словами, бібліотеку буде створено для того, аби люди, які приходять до літньої резиденції могли не напружуючись дізнатися про щось нове, поговорити на цікаві теми.

"Ідея бібліотеки належить нашому арт-директорові. Наш соціо-кільтурний проект прясмований на розвиток культури, надання можливостей інтелектуального розвитку. Вона вписується і в лекторій, і в інтелектуальні обговорення, і в творчі вечори", - каже вона.

Бібліотека поки що матиме формат вільного наповнення, тобто наповнюватиметься відвідувачами. Уляна зазначає, що її формат наразі буде більш схожий на буккросінг. На вихідні книжки виставлятимуть на пляжі, а у будні - забиратимуть. Аби вони не псувалися.

Арт-резиденція "Берег". Фото зі сторінки у Facebook

"З бібліотеками в Україні останнім часом справи йдуть краще, але все таки не так, як хотілося. Зараз ми бачимо великий суспільний інтерес і багато хто цікавиться такими подіями, як відкриття бібліотеки. Незважаючи на те, що на сьогоднішній день доступні різні формати книжок, в тому числі й електронні, паперова книга не втратила свого значення. Її все одно приємно взяти до рук", - додає вона.

Уляна каже, що, звичайно, бібліотеку хотілося б наповнити красивими виданнями, але нажаль, такої можливості поки нема. "Наша головна мета - створити простір для людей, які хочуть розвиватися. Бібліотека - саме те, що треба", - вважає вона.

Окрім інтелектуального розвитку, можна також буде приділити увагу своєму тілу. Так, на пляжі відбудуться майстер-класи від танцювального столичного клубу, а також аквааеробіка та плавання. Детальніше про подію - в анонсі тут >>>>

Раніше "Українська правда. Життя" писала про бібліотеку "Botan", яка відкрилася на Воздвиженці. Заклад успадкував ознаки класичної бібліотеки. Однак на відміну від запилених коридорів, звичних нам за радянським типом бібліотечних закладів, тут, кожен квадратний метр інтер'єру є частиною процесу читання

Реклама:

Головне сьогодні