Києвом курсуватиме Книжкобус

— 12 серпня 2015, 16:19

Книжкобус – так зветься мобільний хаб, який подорожуватиме Україною з метою популяризації книгочитання, – пересувається містом із однієї точки до іншої, перевозячи з собою книжки та інтерактивне обладнання, пише barabooka.

Планується, що Книжкобус курсуватиме школами, парками й фестивалями Києва. Під час стоянки з Книжкобусу виноситься "зупинка" – стенд із електронною бібліотекою. Також обіцяють різні активності навколо Книжкобуса, зокрема інтерактивні лекції, читання, поетичні вечори, презентації книжок, зустрічі з авторами, серії прослуховування аудіокнижок, скайп-презентації з авторами, вечірні кіноперегляди в парках, майстер-класи тощо.

Всередині Книжкобуса під час зупинок у парках та біля шкіл тричі надень проводитимуть 40-хвилинний урок, на якому дітям розповідатимуть, як, де і які варто читати книжки.

Окрема складова Книжкобуса – інтернет-освіта дітей і пропаганда читання в тому числі й електронних видань. Отак, на ґаджетах буде доступ до електронних книжок, підручників та сайтів про літературу.

В ігровій формі дітям пояснюватимуть, де і як можна придбати, безплатно завантажити або прочитати онлайн-книжку, знайти цікавинки про літературу.

Реклама:

Головне сьогодні