Мінкультури обрало 17 проектів, які фінансуватиме. Серед них - Асоціація "КВН України"

— 13 серпня 2015, 13:01

Відповідне рішення було прийняте 12 серпня на другому етапі засідання комісії розгляду конкурсних пропозицій, йдеться у повідомленні на сайті Мінкульту.

Участь у конкурсі беруть мистецькі програми, розроблені "інститутами громадянського суспільства, які мають всеукраїнський статус, для виконання яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів державного бюджету у 2015 році".

За рішенням конкурсної комісії переможцями визначені громадські організації та об’єднання, які представили 17 проектів за різними напрямками підтримки та розвитку культурно-мистецьких ініціатив:

1. Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Асоціація "КВН України":

- Всеукраїнський культурно-мистецький конкурс для творчо обдарованих дітей та молоді "Жарт-птиця". Аргументація фінансової підтримки з боку держави: "Сприяння професійному зростанню творчо обдарованих дітей та молоді"

2. Всеукраїнська громадська організація "Єврейський форум України":

- Міжнародний театральний фестиваль "Мандруючі зірки". Аргументація фінансової підтримки з боку держави: "Відтворення культури національних меншин"

3. Всеукраїнська громадська організація "Союз підприємців поляків України":

- Видання газети "Вільність і закон". Аргументація фінансової підтримки з боку держави: "Відтворення культури національних меншин";

- Видання журналу "Handel PU". Аргументація вказується та ж, що й вище.

4. Асоціація інтернів Верховної Ради України:

- Культурно-мистецька акція "Історія прапорів України – княжі, козацькі, мілітарні та Державний прапор". Зроблено це буде для "популяризації державних та національних символів України".

5. Всеукраїнська спілка молодіжних громадських організацій "Всеукраїнська спілка волонтерів":

- Культурно-мистецька акція "Відродження харківського коцу". Ціль заходу – "збереження та популяризація нематеріальної культурної спадщини";

- Культурно-мистецька акція "Крок до мрії". Ціль заходу – "сприяння професійному зростанню творчо обдарованих дітей та молоді".

5. Всеукраїнська спілка молодіжних громадських організацій "Всеукраїнська рада регіонального молодіжного розвитку та співробітництва" :

- Семінар "Культурно-історична спадщина малих міст та селищ України: практичні методи збереження та популяризації". Ціль – "Підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки працівників музейних закладів України";

- Культурно-мистецька акція "Яворівські візерунки". Ціль – "Збереження та популяризація нематеріальної культурної спадщини";

- Культурно-мистецька акція "Самчиківський розпис – нова перлина Поділля". Ціль –"збереження та популяризація нематеріальної культурної спадщини";

6. Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнське суспільне об’єднання "Георгія":

- XI Фестиваль Нового Грузинського Кіно. Ціль – "відтворення культури національних меншин";

- Історико-культурне видання "Журнал "Сакартвело". Ціль – "відтворення культури національних меншин";

7. Всеукраїнська спілки місцевого та регіонального молодіжного розвитку:

- "Свято польської культури в Україні". Ціль – "відтворення культури національних меншин";

8. Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Республіканський культурно-освітній центр "Молодь України":

- Всеукраїнський молодіжний мистецький форум "Кобзареві джерела". Ціль – "Сприяння професійному зростанню творчо обдарованих дітей та молоді";

- Всеукраїнський молодіжний історико-етнографічний форум "Богуслав - 2015". Ціль – "збереження та популяризація нематеріальної культурної спадщини"

9. Всеукраїнська громадська організація "Молодий Народний Рух":

- Всеукраїнський благодійний фестиваль Тараса Шевченка Ше.Fest. Ціль – "збереження та популяризація нематеріальної культурної спадщини".

10. Всеукраїнська громадська організація "Дитинство":

- Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості "Урок казки" 2015 року Всеукраїнського проекту : "Свято дитячих мрій". Ціль – "Сприяння професійному зростанню творчо обдарованих дітей та молоді".

Реклама:

Головне сьогодні