Творці стрічки "Плем'я" отримали державну премію Довженка

— 11 вересня 2015, 10:15

Згідно з указом, премія присуджена авторові сценарію, режисерові-постановнику Мирославу Слабошпицькому і оператору-постановнику Валентину Васяновичу - "за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва", повідомляє Дзеркало тижня.

Розмір Державної премії України імені Олександра Довженка в 2015 році складе 100 тис. гривень. Фільм "Плем'я" отримав кілька десятків нагород на різних кінофорумах.

У 2014 році він отримав три призи в Каннах (у тому числі гран-прі "Тижня критики"), став "Європейським відкриттям" Європейської кіноакадемії за кращий дебют, завоював призи МКФ в Лондоні, Лос-Анджелесі, Денвері, Мінську, Дубліні і т .буд.

Крім того, українську кінострічку відзначили в багатьох країнах Європи, в США і в країнах СНД. У прокат фільм Мирослава Слабошпицького вийшов у більш ніж 40 країнах світу, включаючи США, Великобританію, Канаду, Японію, Південну Корею, Францію, Німеччину, Австралію.

Як відомо, це вже не перша нагорода стрічки. Зокрема, фільм став лауреатом премії Sutherland Award Лондонського кінофестивалю, отримав нагороду на знаменитому AFI FEST, а також потрапив до списку найкращих 20-ти фільмів року, складеного виданням Sight & Sound.

Фільм "Плем’я" здобув Гран-прі на цьогорічному Канському кінофестивалі в паралельнійконкурсній програмі "Тиждень критики". 14 вересня на 19-му Міланському міжнародному кінофестивалі стрічку визнано найкращою художньою роботою 2014 року. Також фільм був одним із претендентів на подання від України на "Оскар".

Реклама:

Головне сьогодні