Держкіно заборонило ще два російських серіали і "Бригаду"

— 27 жовтня 2015, 14:30

Про це у вівторок інформує сторінка Держкіно у Facebook.

Зазначається, що Державне агентство з питань кіно на підставі рішення експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів протягом вересня-жовтня 2015 року відмовило в державній реєстрації серіалам: "Синдром дракона", реж. Хомерікі М., 2012р., "Тільки ти",реж.А.Семенова, 2011р.

Крім того, Держкіно анулювало державну реєстрацію і скасувало прокатні посвідчення фільмам: "Вулиці розбитих ліхтарів" – 5, реж. О.Ігудін, К.Капиця, В.Татарський, 2003р., "Ми із майбутнього", реж. Малюков А., 2008 р., "Історія льотчика", реж. А.Каплун, О.Ніколаєва, 2009 р., "Бригада", реж. О.Сидоров, р.в. 2002, "Полювання на піранью (Піраньї)", реж. А.Кавун, 2006 р., "Конвой PQ-17", реж. Котт О., 2004 р., "Станиця", реж. Шевельков В., 2013р.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко в свою чергу зазначив:

"Ця робота, яка триває вже другий рік, спрямована не лише на зменшення впливу російської пропаганди, ідеології на свідомість наших громадян, але й на стимулювання і створення передумов, зокрема й економічних, для виробництва власного кіно- телеконтенту належної якості та змісту".

Як відомо, раніше Державна агенція України з питань кіно опублікувала повний список російських фільмів та серіалів, які заборонені для показу згідно закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України". Тоді до списку потрапило 162 стрічки.

Реклама:

Головне сьогодні