Українська письменниця збере мільйон гривень для онкохворих дітей

— 24 грудня 2015, 10:22

Зробити це автор спробує за допомогою нової книги "Шапочка і кит".

Днями вийшла у продаж нова книга української письменниці Катерини Бабкіної "Шапочка і кит". Це історія про кита, хлопчика Шапочку, котрий хворіє на лейкоз, його маму, тата, маминого нового бойфренда, мокрого хлюща та інших персонажів дуже особливого світу Шапочки.

За допомогою свого нового видання автор вирішила зібрати мільйон гривень для благодійного фонду "Таблеточки".

"Ми звикли, що в дитячих казках добро перемагає зло, що хвороба абстрактна і ми не можемо пояснити нашим дітям, чому їх однолітки деколи важко хворіють, а іноді і вмирають. Ми дуже раді і вдячні, що Катя знайшла в собі сили написати про це книгу, розповісти простою мовою про надскладне", - йдеться на сторінці фонду у Facebook.

Сегодня очень важный день. Наконец-то в Видавництво Старого Лева вышла невероятная книга "Шапочка и кит" писательницы Ка...

Опубликовано Таблеточки 24 декабря 2015 г.

"Шапочка і кит" – чудовий початок і привід до розмови з дітьми і дорослими про інакших, людей, котрі живуть серед нас і разом, але мають інші можливості, відмінні від наших, мають свої небезпеки, хвороби і потреби, але так само мають бути любленими і щасливими, – каже письменниця. – І це чудовий привід допомогти тим, хто цього так потребує".

П’ять гривень з вартості кожної книги підуть на допомогу онкохворим дітям. Крім того, впродовж року "Таблеточки" та Видавництво старого лева, у якому вийшла книга, обіцяють різноманітні активності на підтримку акції: інтерактивний додаток для телефонів та планшетів, офлайн-заходи та аукціони ілюстрацій з книги.

"Якщо ви вже придбали новорічні подарунки – ця книжка стане чудесним ще одним. Якщо ви хочете зробити подвійну добру справу – ви можете купити книжок "Шапочка і кит" для Фонду Дарини Жолдак, котрі збирають 100 000 книг для сільських бібліотек, або для дітей переселенців зі Сходу, – говорить Катерина. – Якщо ви за кордоном – я особисто заберу ваше замовлення і відправлю його вам за собівартість доставки. Якщо вам хочеться підпис від автора – я підпишу для вас всі книжки, навіть якщо ви купите 100 чи 1000, і всі – по-різному! Якщо ви хочете запросити мене в своє місто, школу, бібліотеку з презентацією книги – я обов’язково приїду".

Реклама:

Головне сьогодні