В "Ізоляції" відкриється виставка грузинських художників

— 9 грудня 2015, 10:15

"Кордони, що повзуть" — це реальність, з якою стикається Грузія та інші країни пострадянського простору через своє геополітичне розташування.

"Учасники виставки прагнуть максимально висвітлити цю ситуацію. Це політичне та соціальне послання, що вносить дисонанс у глобальний політичний ландшафт", — йдеться в анонсі проекту.

"Кордони, що повзуть" — це оповідь про події, структурована за аналогією до ланцюжка ДНК, що непомітно існує у своєму звичному середовищі, аж доки її не вразять зовнішні сили. Проект асоціюються насамперед із таємним перерозподілом кордонів та особистими, часто непомітними трагедіями багатьох людей, які він за собою тягне.

"Виклики, нагальні для Грузії, є актуальними і для України, — пояснюють у фонді "Ізоляція". — Враховуючи це, а також з огляду на те, що експозиція грузинського павільйону та партизанська акція #onvacation заохочують до рефлексії над схожими темами, зокрема окупацією та замовчуванням, ми надаємо свою платформу для провокування подальших роздумів та відкритого діалогу".

Участь у виставковому проекті візьмуть грузинські митці Нія Мгалоблішвілі (куратор), Ія Ліпартеліані, Софіо Шеварднадзе, Русудан Хізанішвілі, Діма Чікваїдзе, Іраклі Блуїшвілі та Джо Сабія. Координаторка експозиції – Тетяна Філевська.

Під час виставки відбуватимуться зустрічі з кураторами й учасниками проекту, а також лекції і дискусії.

Експозиція "Кордони, що повзуть" відкриється 11 грудня о 18:00 у виставковому просторі фонду "Ізоляція" (Київ, вул. Набережно-Лугова, 8, 2 поверх) і триватиме до 20 січня 2016 року.

Проект "Кордони, що повзуть" буде реалізовано за підтримки Міністерства культури та захисту пам’яток Грузії.

Реклама:

Головне сьогодні