Для поранених бійців записали аудіовиставу за романом Софії Андрухович

— 1 лютого 2016, 15:40

Ідея начитати одну з найвідоміших українських прозових книг останніх років належала Соні Сотник, ведучій ранкового шоу [КАМТУГЕЗА] на Radio ROKS.

На своїй сторінці у фейсбук вона повідомила, що давно хотіла запропонувати українським військовим, які нині перебувають на лікуванні і через стан здоров’я не можуть читати паперові книги чи дивитися телевізор, якісні аудіокниги.

На думку Сотник, книги, які можна було знайти в мережі, "це переважно поспіхом начитані аматорами популярні тексти, які можуть радше зіпсувати враження від тексту".

Врешті виникла ідея записати аудіоверсію роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія". Письменниця відразу дала згоду на реалізацію цього задуму.

Радіоведуча, співачка Соня Сотник. Фото: petershop.com

Робота над проектом тривала півроку. Окрім Соні Сотник, яка начитала роман, над аудіовиставою працювали композитор Євдоким Решетько, музиканти Денис Боєв (скрипка), Ярослав Миклухо (віолончель), Любомир Шевчук (бандура), режисер монтажу Ютта Кусуль, звукорежисер В'ячеслав Хабаров та редактор Ольга Дубчак.

Від сьогодні аудіовиставу за романом Андрухович можна безкоштовно прослухати на сайті проекту.

Але головна мета авторів аудіоверсії – спільно з благодійним фондом "Свої" і "Видавництвом Старого Лева" зібрати кошти на придбання 300 mp3-плейерів для госпіталів та лікарень, в яких перебувають на лікуванні українські військові.

"На них ми запишемо нашу аудіовиставу, щоб дати можливість тим, хто зараз не може читати, бодай на деякий час відволіктися від хвороби", — зазначено на сайті проекту.

На придбання 300 плеєрів потрібно зібрати 125 000 грн.

Роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія" присвячений Івано-Франківську (Станіславову) кінця ХІХ-початку ХХ століття. Книга отримала Спеціальну відзнаку Форуму видавців у Львові та стала "Книгою року ВВС-2014".

Минулого року Софія Андрухович отримала Премію Конрада.

Реклама:

Головне сьогодні