Київський "Жовтень" серед найкращих артхаусних кінотеатрів Європи

— 24 березня 2016, 13:52

"Жовтень" — один із найстаріших кінотеатрів Києва. Він був побудований 1930 року. Звідтоді він сильно змінився. Будівля була частково зруйнована протягом Другої світової війни, потому вона перебудовувалася і змінювалася кілька разів", — описують кінотеатр на сайті популярного додатку для мандрівників.

В репертуарі "Жовтня", зазначає Spotted by Locals, переважають "фестивальне кіно, артхаус і короткометражні фільми".

Оглядач сітігайду також відзначає популярний проект кінотеатру "Довга ніч короткого метру" та покази в рамках Міжнародного фестивалю "Молодість".

Spotted by Locals також пише про те, що 2014 року чиновники Київради хотіли виселити кінотеатр "Жовтень" з будівлі на Костянтинівській, 26, а в жовтні того ж року тут сталася пожежа, збитки від якої, як повідомляла "Українська правда", були оцінені в 7 мільйонів гривень.

Після пожежі в Києві відбулися акції культурних і громадських активістів, які вимагали від столичної влади зберегти легендарний київський кінотетар.

Міський голова Києва Віталій Кличко пообіцяв, що кінотеатр буде відновлено. 31 жовтня 2014 року депутати Київради заснували благодійний фонд "Відновимо разом" для забезпечення фінансування робіт з відбудови після пожежі кінотеатру "Жовтень".

Після реставрації "Жовтень" перетворився на сучасний кінокомплекс. Фото:cultprostir.ua

Відкриття відремонтованого й оновленого кінотеатру відбулося 18 жовтня 2015 року.

Реклама:

Головне сьогодні