Письменниці Людмилі Улицькій у Москві облили зеленкою обличчя

— 28 квітня 2016, 12:45

Саме тут 28 квітня відбувається церемонія нагородження переможців конкурсу серед школярів "Людина в історії. Росія — ХХ сторіччя", повідомляє кореспондент видання Сноб з місця події.

Активісти хлюпнули зеленкою безпосередньо в обличчя письменниці.

У твіттері правозахисної організації "Меморіал", яка є організатором конкурсу, опублікована фотографія письменниці через кілька хвилин після події.

Окрім Улицької, зловмисники також напали на представників посольств Німеччини та Швеції, обливши і їх зеленкою.

Письменниця Людмила Улицька. Фото news.tut.by

Як пише видання, біля входу до Центрального будинку кіно вишикувалося півтора десятка осіб, деякі з них одягнені у військову форму.

Учасники стихійної акції протесту тримають у руках прапори і плакати із серії "Нам НЕ потрібна альтернативна історія", вони кричать "фашисти-фашисти" і "чистки-чистки". До якої організації відносяться активісти, поки невідомо.

У Будинку кіно триває церемонія нагородження переможців XVII Всеросійського конкурсу історичних дослідницьких робіт старшокласників "Людина в історії. Росія — ХХ сторіччя". Людмила Улицька очолює журі конкурсу.

Конкурс історичних досліджень проводять щорічно з 1999 року. Він покликаний мотивувати російських школярів здійснювати самостійні дослідження з історії XX сторіччя, а також зацікавити їх долею звичайних людей і їх повсякденним життям.

У 2014 році Людмила Улицька підписала звернення російських діячів культури проти окупації Криму.

Твори письменниці перекладено 25-ма мовами світу.

Реклама:

Головне сьогодні