Від 4 до 12-ти. В Україні стартує третій "Чілдрен Кінофест"

— 27 травня 2016, 11:00

Місія фестивалю, як пояснюють його організатори — компанія "Артхаус Трафік", – популяризувати мистецтво кіно серед найменших глядачів.

Фільмом-відкриттям фестивалю цього року стане франко-бельгійська анімаційна стрічка режисерів Жана-Лупа Фелісіолі та Алена Ґаньоля "Хлопчик-фантом" про пригоди 11-річного Алекса, наділеного надзвичайними здібностями.

За сюжетом фільму Алекс разом із поліцейським, прикутим до інвалідного візка, намагається врятувати Нью-Йорк від руйнування.

Окрім того, у рамках міжнародного конкурсу фестивалю цього року будуть презентовані сім європейських фільмів для дітей і підлітків — від 4 до 12 років.

Зокрема, глядачі зможуть переглянути угорський пригодницький фільм "Лапа" Роберта-Адріана Пежо, шведсько-данську панк-комедію "Ми — найкращі!" Лукаса Мудіссона, норвезький фільм "Операція "Арктика" Ґрете Бое-Вола, сімейну німецько-швейцарську стрічку "Альпійська казка Хайді" Алена Ґспонера та інші.

Переможця міжнародного конкурсу визначать за допомогою глядацького голосування і оголосять 5 червня, в останній день фестивалю.

До позаконкурсної програми "Чілдрен Кінофесту" ввійшли міні-мультфільми від британської студії Aardman та вітчизняний казково-пізнавальний серіал, виконаний у техніці пластилінової анімації, "Моя країна — Україна".

На закритті кінофоруму глядачі зможуть переглянути музичну комедію "Фелікс" Роберта Дюррана про 14-річного хлопця, який, попри несхвалення матері, хоче стати саксофоністом. Фільм став переможцем "Чілдрен Кінофесту-2015".

Кадр із фільму "Фелікс" Роберта Дюррана (ПАР, Велика Британія)

Спеціальним послом цьогорічного фестивалю стане актор, режисер і телеведучий Ахтем Сеітаблаєв.

"Відомо, що кіно має величезний вплив на глядача: це історія, яку ми буквально проживаємо разом із героями. Добре, коли маленька людина відразу бачить на екрані правильні цінності такі, як дружба, взаємопідтримка, мужність, гідність, сила. На "Чілдрен Кінофесті" дитина не лише занурюється у світ кіно, а й бачить історії, засновані саме на таких цінностях, має нагоду обміркувати й обговорити їх з однолітками та батьками", — наголошує Сеітаблаєв.

Як і в попередні роки, на всі заходи "Чілдрен Кінофесту" запрошені діти з особливими потребами, сироти і постраждалі від конфлікту на сході України.

Окрім Києва, кінопокази в рамках фестивалю заплановані у Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Запоріжжі, Краматорську, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Маріуполі, Мелітополі, Одесі, Сумах, Тернополі, Харкові, Херсоні, Черкасах і Чернігові.

[L]Церемонія відкриття "Чілдрен Кінофесту" відбудеться 27 травня о 16:00 у столичному кінотеатрі "Київська Русь".

На момент початку фестивалю на безкоштовні покази вже зареєструвалося 20 тисяч глядачів із 18 міст України. Заповнити анкету глядача можна на сайті фестивалю.

Інформаційний партнер заходу — УП.Культура.

Реклама:

Головне сьогодні