Усіх "ленінів" звезуть у музей на ВДНГ

— 16 вересня 2016, 14:20

Про це "Українській правді. Київ" повідомило джерело у КМДА.

Заклад матиме назву "Музей монументальної пропаганди СРСР".

Презентація музею відбудеться уже на наступному тижні, хоча самої концепції закладу ще немає. Тут розмістяться пам’ятники не лише з Києва, а зі всієї України.

Наступного тижня підпишуть меморандум між Київською адміністрацією, яка повинна створити відповідну юридичну особу, Інститутом нацпам’яті, що визначить, які пам’ятники будуть у музеї, ВДНГ, який повинен надати ділянку під музей та виділити частину приміщень експоцентру та Володимиром Кадигробом – арт-менеджером, який займається концепцією музею.

[L]Музей облаштовуватимуть коштом інвестора. А його відкриття приурочать до 100-річчя Жовтневої революції – у жовтні 2017 року.

Водночас, як повідомив радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, наразі вирішується питання демонтажу пам’ятник Щорсу, що на бульварі Шевченка.

Цей монумент також планують перенести до новоствореного музею.

"КП "Київблагоустрій" розробляє проект демонтажу, 25 вересня місто отримає його у своє розпорядження. Після цього міська влада зможе звернутися до Мінкульт, щоб відомство змінило місцерозташування пам’ятника, – сказав Білоцерковець.

Пам’ятник входить до реєстру пам’яток національного значення під певним номер і за певною адресою. Коли отримаємо цей документ зможе розпочатися саме перенесення пам’ятника".

Вартість демонтажу невідома, але сам проект демонтажу попередньо обійдеться у приблизно 20 тисяч гривень (сума може змінитися).

Реклама:

Головне сьогодні