Чи є Роберт Дель Наджа з "Massive Attack" загадковим графіті-художником Бенксі?

— 2 вересня 2016, 14:30

Художником може виявитися сам Дель Наджа або кілька осіб, які мають стосунок до Massive Attack, повідомляє The Age.

Характерні графіті з'являються в тих місцях, де гурт дає свої концерти. Зображення, створені Бенксі в різних частинах світу видали його.

За останні 12 років щонайменше в 6 випадках у містах, де проходили концерти "Massive Attack", з'являлися графіті. До того ж, нові зображення помічали незадовго до або відразу після концертів гурту.

Дель Наджа створює графіті з 80-х років і раніше визнавав, що є другом Бенксі.

Також є гіпотеза, що Бенксіне одна людина, як всі вважають. Під цим псевдонімом може ховатися група людей, які малювали в різних місцях, як на батьківщині гурту, так і за кордоном.

Таке припущення викликала дійсно велика кількість робіт загадкового графіті-художника.

Раніше британські дослідники уже намагалися встановити ймовірну особистість граффіті-художника. Тоді всі вважали, що за псевдонімом ховається випускник публічної школи в Брістолі Робін Каннінгем.

Під псевдонімом найзагадковішого вуличного художника може ховатися один із учасників гурту "Massive Attack" Роберт "3D" Дель Наджа. Фото crackmagazine.net

Бенксі вважається одним з найяскравіших представників світового стріт-арту, він відомий тим, що не анонсує появу своїх робіт, а особистість його дотепер остаточно не встановлена.

Реклама:

Головне сьогодні