Хлопець з платівки Nirvana "Nevermind" повторив фотосесію до 25-річчя альбому

— 26 вересня 2016, 14:00

Через 25 років після офіційного релізу платівки, Спенсер повторив знімки з обкладинки "Nevermind" із фотографом Джоном Чеплом, йдеться на The Independent.

У 1991 році Елдену було лише кілька місяців, коли його батьки отримали пропозицію від фотографа Кірка Веддла, який спеціалізувався на знімках під водою. Веддл попросив сфотографувати немовля для другого альбому "дуже перспективного гурту Nirvana, який стрімко рухається вперед".

Рекордингова компанія Geffen Records мала специфічне уявлення про те, як має виглядати альбом і жодна із попередніх світлин Веддла не пасувала. Тоді до знімка маленького Спенсера додали рибальський гачок і 1-доларову купюру, так ніби дитина за нею пливе.

Батькам Елдена за знімок, який робили близько 15 секунд, заплатили 200 доларів.

Пізніше Веддл розповів, що світлина стала особливим концептом – дитина під водою, не задтна дихати, але лине за грішми на гачку.

[L]"Після того, як "Nevermind" стала хітом, гурт прийшов до мене із проханням зробити фотосесію під водою для них", – сказав Веддл.

Спенсер Елден робив аналогічні знімки на 10-річчя альбому "Nevermind" у 2001-му, потім у 2008-му та на 20-ту річницю 2011 року.

Сьогодні юнак живе з мамою у Лос-Анджелесі, він захоплюється "мистецтвом і вирощуванням помідорів".

Спенсер Елден робив аналогічні фотосесії на 10-річчя альбому "Nevermind" у 2001-му, потім у 2008-му році. Фото static.stereogum.com

Він також безуспішно намагався судитися за грошову компенсацію із компанією Geffen Records.

"Для мене було дуже важко переживати ситуацію, коли я знав, скільки грошей на цьому було зароблено. Коли ж я приходив у бейсбольну команду, єдине про що думав – кожен гравець тут бачив моє маленьке причинне місце. Я почуваюся, ніби частина моїх прав була відкинута взагалі", – розповів Спенсер.

Проте дотепер його пам'ятають саме як немовля, яке намагається вхопити один долар.

Реклама:

Головне сьогодні