Порошенко ветував закон "Про державну підтримку кінематографії"

— 18 листопада 2016, 10:30

Про це йдеться на сайті офіційного представництва глави держави.

У повідомленні йдеться, що Президент повернув згаданий закон із пропозиціями для доопрацювання: "… з метою приведення його положень у відповідність із вимогами Конституції України, Бюджетного кодексу України, узгодження з нормами інших законодавчих актів".

[L]Президент пропонує доопрацювати запропонований законом механізм надання державної субвенції для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених суб’єктом кінематографії при виробництві фільму, з урахуванням принципів бюджетного і податкового законодавства, виклавши його в окремому законі.

Крім того повідомляється, що проектом держбюджету України на 2017 рік передбачено 500 млн. грн. на розвиток українського кінематографу.

22 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про державну підтримку кінематографії" № 3081-д.

Законопроект № 3081-д об'єднав проект № 3081 від Миколи Княжицького та № 3081-1 від ініціативної групи вітчизняних виробників кіно- і телепродукту.

Він мав на меті посилити захист інтелектуальної власності та боротьбу з піратством у сфері кіно,збільшити обсяг вироблених в Україні фільмів та частки українських фільмів в касових зборах України з сьогоднішніх 2,5% до 25%.

Творці також сподіваються на збільшення частки українських фільмів та серіалів в ефірі загальнонаціональних телеканалів у 3 рази, а також задля залучення іноземних виробників контенту (витрати яких на території України щонайменше можуть скласти 100 млн. USD, тобто, як мінімум, майже 2,5 мільярди гривень за найближчі 5 років).

Реклама:

Головне сьогодні