Музикантів із "чорного списку" не пустять на Євробачення-2017 – продюсер

— 27 грудня 2016, 14:17

Російські артисти, внесені до "чорних списків" діячів культури, не зможуть взяти участь у Євробаченні- 2017, яке прийматиме Київ.

За словами першого заступника гендиректора НТКУ й виконавчого продюсера Євробачення-2017 Олександра Харебіна, Росія є офіційним учасником Євробачення-2017, проте заборонені в Україні артисти брати участь в конкурсі не зможуть, йдеться на "Українській правді".

Російські артисти, внесені до "чорних списків" діячів культури, не зможуть взяти участь у Євробаченні- 2017. Фото informator.news

"Заборона на в'їзд конкретних людей, які загрожують національній безпеці України, існує. Компетентні органи нашої країни будуть ухвалювати рішення під час виникнення подібної ситуації. Домисли обговорювати безглуздо. Це внутрішня справа нашої держави", – заявив Харебін.

Наприкінці жовтня стало відомо, що Росія підтвердила участь у Євробаченні-2017 у Києві.

У конкурс наступного року повернуться Румунія і Португалія, які не долучилися до цьогорічного музичного змагання. У 62-му Євробаченні візьме участь і Австралія, а Боснія і Герцеговина через реструктуризацію національного мовника BHRT не висуватиме свого представника.

[L]Півфінали Євробачення-2017 пройдуть 9 та 11 травня 2017 року, а фінал – 13 травня.

Організатори конкурсу розпочали реєстрацію волонтерів, за добу після старту кампанії вони отримали понад 1500 анкет.

Більшість анкет надіслали студенти віком від 18 років. Та у списку потенційних волонтерів Євробачення-2017 є люди й старшого віку, серед яких 64-річний дизайнер із Британії.

Нагадаємо, 43 країни підтвердили свою участь у Євробаченні-2017, яке у травні відбудеться у Києві.

Проект державного бюджету України на 2017 рік передбачає виділення 455,7 мільйонів гривень на підготовку та проведення міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017.

Колишній гендиректор НТКУ Зураб Аласанія неодноразово заявляв, що на проведення Євробачення забрали гроші у суспільного мовлення.

Раніше також ішлося про те, що церемонію відкриття Євробачення-2017 планувалося провести на території Софійського собору.

Згодом повідомлялося, що жодна з офіційних подій Євробачення-2017 не відбудеться у Софії.

Урочисте відкриття Євробачення-2017 планують провести біля Маріїнського палацу в центрі Києва.

Загалом у КМДА очікують, що до Києва на Євробачення-2017 можуть приїхати до 20 тисяч людей, за рік – близько 1,3 мільйонів туристів.

Реклама:

Головне сьогодні