На Берлінале-2017 покажуть 5 українських фільмів і витратять 160 тис. з бюджету

— 7 лютого 2017, 19:29

Україна витратить мільйон гривень на участь у цьогорічному Європейському кіноринку, що відбудеться в межах 67 Берлінського міжнародного кінофестивалю (9 − 19 лютого).

На "Берлінале – 2017" українську кіноіндустрію представлятиме окремий стенд – своєрідне посольство, як охарактеризував його голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Кадр з фільму "Мустафа", який покажуть поза конкурсом під час Берлінале-2017

[L]За його словами, цьогоріч фінансування українського кінопредставництва відбувається за системою державно-приватного партнерства. Так з держбюджету на участь в Європейському кіноринку виділили 160 тисяч гривень, ще 450 тисяч гривень надав благодійний фонд Ігоря Янковського.

Зібрати мільйон також допомагали продюсери з "Асоціації кіноіндустрії України".

"Таким чином, Держкіно навіть зекономило, а стенд вийшов вшестеро більший ніж минулоріч", − цитує Іллєнка "Телекритика".

Площа стенду становитиме 24 квадратних метри.

Кадр з фільму "Школа №3", що візьме участь в одному з конкурсів Берлінале

Цьогоріч "Берлінале" проходитиме з 9 по 19 лютого. В конкурсній програмі кінофестивалю Україну представлятиме документальна стрічка "Школа №3". Вона боротиметься за приз в секції фільмів для молодої аудиторії − Generation 14plus. Робота українсько-німецького виробництва розповідає на тлі війни історію учнів школи міста Миколаївка, що на Донеччині.

Поза конкурсом на Європейському кіноринку продемонструють ще чотири українських фільми – "Мустафа", "Слуга народу", "5 терапія" та "Мир Вашому дому".

В межах "Берлінале − 2017" також відбудеться прем’єрний показ документальної стрічки про кримського режисера Олега Сенцова. Фільм отримав назву "Процес", режисером виступив росіянин Аскольд Куров.

The Trial - 2 min teaser from Askold Kurov on Vimeo.

Реклама:

Головне сьогодні