Новий фільм Лозниці ввійшов до основного конкурсу фестивалю в Каннах

— 13 квітня 2017, 15:31

У Парижі відбулася прес-конференція, на якій директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо і президент кінофестивалю П'єр Лескюр оголосили учасників основного конкурсу, "Особливого погляду" і позаконкурсних програм цьогорічного фестивалю.

Один з найпрестижніших кінофорумів світу відкриється 17 травня фільмом Арно Деплешена "Привиди Ізмаїла", повідомляє Variety.

В основному конкурсі, переможець якого отримає "Золоту пальмову гілку", змагатимуться 18 фільмів, серед яких – нові стрічки Йоргоса Лантімоса, Міхаеля Ханеке, Франсуа Озона, Софії Копполи та інших.

Також в основному конкусі братиме участь новий фільм Сергія Лозниці "Лагідна" – уже втретє, раніше він представляв на конкурсі картини "Щастя моє" і "У тумані", а документальний фільм "Майдан" у позаконкурсній програмі (2014). "Лагідна" – це екранізація однойменної повісті Достоєвського, знята в Латвії.

Кадр з фільму "Лагідна" Сергія Лозниці

Учасники основного конкурсу:

"Нелюбов" Андрія Звягінцева

"Гарний час" Бенні і Джоша Сафді

"Ти ніколи не був тут насправді" Лінн Ремсі

"L'amant double" Франсуа Озона

"Місяць Юпітера" Корнеля Мундруцо

"Лагідна" Сергія Лозниці

"Вбивство священного оленя" Йоргоса Лантімоса

"Radiance" Наомі Кавасе

"Le Redoubtable" Мішеля Хазанавічуса

"Wonderstruck" Тодда Хейнса

"День після" Хону Сан Су

"Хепі-енд" Міхаеля Ханеке

"Роден" Жака Дуайона

"Обдурений" Софії Копполи

"120 ударів серця на хвилину" Робена Кампійо

"Окча" Бона Джун Хо

"У тіні" Фатіха Акіна

"Історії Мейеровітца" Ноа Баумбаха

[L]Друга за важливістю конкурсна програма Канн "Особливий погляд" складатиметься з 19 фільмів, з яких сьогодні оголосили 16. Серед них – стрічки Матьє Амальрік, Сесили Атон і Валерії Півато, Кантемира Балагова та інших.

Поза конкурсом покажуть "Меч безсмертних" Такаші Мііке, "Як говорити з дівчатами на вечірках" Джеймса Кемерона Мітчелла, документальний фільм "Обличчя, села" Аньєс Варда, яка в цьогоріч отримає в Каннах почесну нагороду за внесок у кінематограф.

Кадр з фільму "L'amant double" Франсуа Озона

Стало відомо й про інші цікаві прем’єри: на Круазетт покажуть дві серії нового сезону славетного серіалу "Твін Пікс" Девіда Лінча, а Алехандро Гонсалес Іньярітту презентує фільм "Carne y arena", знятий за допомогою технології віртуальної реальності.

Триватиме кінофорум з 17 до 28 травня.

Реклама:

Головне сьогодні