Український фільм "Стрімголов" нагородили у Вільнюсі й покажуть у Каннах

— 6 квітня 2017, 12:39

Дебютний фільм Марини Степанської "Стрімголов", що створюється за підтримки Держкіно, переміг на пітчингу "Comming Soon New Talents у Вільнюсі".

Пітчинг відбувався під час індустріальної секції "Meeting Point Vilnius" Міжнародного кінофестивалю, повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко на сторінці у Facebook.

Психологічна драма "Стрімголов" отримала приз – показ фільму на Канському кіноринку.

Кадр із фільму "Стрімголов"/stepanska.com

У стрічці йдеться про те, як 27-річні негерої намагаються зробити складний вибір в умовах героїчного часу.

Антон, музикант-вундеркінд, що не впорався з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після двох років навчання в Швейцарії і піврічного лікування алкогольної залежності в психоневрологічному диспансері під Києвом.

Катя, одна з тисяч дівчат, що знімають кімнати в кам'яних джунглях Троєщини і шукаються себе, завтра має летіти в Берлін за "новим життям". Випадкова зустріч змінює все.

Кадр із фільму "Стрімголов"/stepanska.com

За словами режисерки та авторки сценарію стрічки Марини Степанської, це перша відзнака фільму "Стрімголов", який перебуває на завершальній стадії виробництва.

Картина отримає не лише ринковий показ у Каннах, а й підтримку в промоції, повідомляє Держкіно.

Кадр із фільму "Стрімголов"/stepanska.com

"Meeting Point – Vilnius" – це одна з найбільших кіноподій Європи, яка відбувалаться цьогоріч з 4 по 6 квітня під час Вільнюського міжнародного кінофестивалю "Kino PAVASARIS".

У "Coming Soon New Talents" кінематографісти-дебютанти представили свої найновіші роботи найкращим кінопрофесіоналам Європи.

Цьогоріч "Meeting Point – Vilnius" вперше оголосив про партнерство з "Goes to Cannes", що є індустріальною програмою кіноринку Каннського міжнародного кінофестивалю Le Marché du Film.

В українському прокаті "Стрімголов" вийде вже цього року.

Реклама:

Головне сьогодні