В українському прокаті "Тілоохоронця кілера" диктатор Білорусі став боснійським

— 30 серпня 2017, 13:52

17 серпня в український прокат вийшов американський бойовик "Тілоохоронець кілера" ("The Hitman’s Bodyguard"), у якому білоруського диктатора з оригінальної версії замінили боснійським.

Диктатора у фільмі зіграв Гері Олдмен. Фото theplaylist.net

Cхідноєвропейський тиран Владіслав Духовіч, за сценарієм картини, знищував політичних опонентів і вбивав мирних жителів цілими селами. Його чекає суд у Гаазі.

Щоб свідчити проти білоруського (в оригінальній версії) диктатора, професійний кілер, наймає собі охоронця для безпеки у суді.

Владіслава Духовіча у фільмі зіграв Гері Олдмен, найманого вбивцю – Семюел Л. Джексон, а Раян Рейнолдс виконав роль охоронця для кілера.

Білоруський тиран став боснійським не лише в українському прокаті. На екранах кінотеатрів Росії та Білорусі глядачі бачать, що Духовіч – із Боснії.

"Така заміна відбулася на території СНД і Балтії, – пояснила Анна Бойко, піар-менеджерка компанії-дистриб’ютора стрічки в Україні "Кіноманія".

[L]Ініціатива надійшла не з української сторони, а від компанії-виробника. Ми самі не можемо вносити таких змін через авторське право. Крім назви країни, у фільмі були й інші зміни – плакати, прапори, дорожні знаки. Тобто це відбулося не лише у дубляжі".

Випуском фільму займалися кінокомпанії Campbell Grobman Films, Cristal Pictures, Millennium Films та Skydance Media.

За словами Анни Бойко, вони належать до категорії "незалежні кіностудії", які або самі забезпечують прокат у різних країнах, або звертаються до дистриб'юторів.

Наталія Вуйтік, УП

Реклама:

Головне сьогодні