У Мехіко створили графіті собаки, що врятувала 52 людей під час землетрусу

— 13 жовтня 2017, 16:53

Коли у Мексиці 19 вересня стався землетрус, лабрадор на прізвисько Фріда, яка служить у збройних силах, витягла зі зруйнованих стихією будівель 52 людей.

Фото cntraveler.com

На її честь муралістка Селеста Баєрс із Сан-Дієго створила зображення на честь 8-річної собаки-рятівниці мешканців Мехіко, йдеться на CNTraveler.

В окулярах та спецодязі Фріда запам'ятається мексиканцям надовго завдяки муралу в районі Кондеса у Мехіко, який з'явився 10 жовтня.

[L]Селеста Баєрс розповіла, що друзі закликали її зробити пожертву на допомогу постраждалим від землетрусу. За словами художниці, гроші у такому випадку не були б аж настільки цінними, як відзнака для справжньої собаки-героїні.

Муралістка також розповіла, що вибір зображення для неї був очевидним. Вона заручилася підтримкою мексиканського графіті-майстра Uneg та впоралася зі створенням настінного зображення за 8 днів.

"У складний період вона стала символом сили і надії. Я намалювала Фріду, щоб повернути позитив у район, який дуже сильно постраждав від землетрусу, і який дуже сподобався мені", – розповіла Баєрс.

Реклама:

Головне сьогодні