Жадан і "АртПоле" збирають на нове світло і Різдво для дітей зі Станиці Луганської

— 27 жовтня 2017, 12:29

Благодійний фонд Сергія Жадана та агенція "АртПоле" на Різдво відвезуть дітей зі Станиці Луганської до Львова.

Благодійний фонд Сергія Жадана та агенція "АртПоле" на Різдво відвезуть дітей зі Станиці Луганської до Львова

Зараз у місті близько 2000 дітей шкільного віку, 6 шкіл, 7 дитячих садків. Цього року на 80 учнів більше, ніж минулого.

Всі 6 шкіл розташовані на лінії розмежування, в середньому в кілометрі від ворожих позицій. Всі вони – в тій чи іншій мірі – зазнали ушкоджень, в якісь були прямі потрапляння, в якихось "довелося пару разів міняти вікна".

Отак наразі виглядає одна зі шкіл у Станиці Луганській

У минулому році агенція "АртПоле" показала проект роздІловІ – сучасний мультимедійний твір, що поєднує поезію, музику і відео – в Будинку культури у Станиці Луганській.

З проектором й мікрофонами, за словами учасників, на диво швидко розібралися. Однак проблему зі світлом тоді до кінця вирішити не вдалося.

У серпні цього року також у Станиці Луганській для дітей провели майстер-класи зі співу.

Співачка, актриса й дослідниця автентичної української пісні Уляна Горбачевська на мастер-класі з дітьми

"Приготувала матеріал на три дні, притому різними діалектами: полтавським, поліським, закарпатським. Все сприйнялось за один день.

Голоси – одна насолода. Розлогі, чисті. Вже наприкінці першого дня є контакт, енергія, радість від спільного процесу", – розповідає співачка, актриса й дослідниця автентичної української пісні Уляна Горбачевська.

Цього року Благодійний фонд Сергія Жадана та агенція "АртПоле" розпочинають збір коштів на світлові прилади для сцени в Станиці Луганській та на поїздку до Львова для дітей, яких під час майстер-класів зі співу зібрала Уляна Горбачевська.

[L]Під час різдвяних канікул вони будуть репетирувати з львівським хором "Жайвір", а потім разом заспівають колядки в соборі св. Юра у Львові.

"Коли ж хористи повернуться до Станиці, у них буде світло, відео зі Львова й Києва, а отже нова радість. Вони привезуть з собою колядки з усієї України!", – переконані організатори.

Якщо ви маєте бажання допомогти зібрати необхідні кошти, то реквізити для перерахунку знаходяться тут. У призначенні платежу обов'язково потрібно зазначати "Для Станиці Луганської".

Реклама:

Головне сьогодні