World Press Photo-2018 вручили за чоловіка у вогні. ПОВНИЙ СПИСОК переможців

— 13 квітня 2018, 10:18

Цьогорічну премію фотоконкурсу World Press Photo отримав венесуельський фотограф Рональдо Шемідт за світлину чоловіка охопленого вогнем під час протестів у Каракасі.

Престижну премію цього року вручили вже в 61-й раз.

Світлина була знята 3 травня 2017 року під час протестів проти венесуальського президента Ніколаса Мадуро, який напередодні оголосив про плани перегляду демократичної системи Венесуели.

[L]Герой з фото 28-річний Хосе Віктор Саласар Бальза загорівся під час зіткнень з поліцією, коли поряд з ним підірвався бензобак мотоцикла.

Хлопець отримав опіки першого та другого ступенів.

Ця світлина також отримала головну премію в номінації "Точкові новини".

Рональдо Шемідт є штатним фотографом мексиканського офісу Agence France Presse. З агенцією він співпрацює з 2004-го року. Він знімає спорт, соціальні конфлікти та розслідування щодо торгівлі наркотиками.

На головну премію також номінувалися світлини на яких були зображені тіла біженців із М'янми, які не змогли дістатися на човні до Бангладешу; 14-річна дівчина з Нігерії, якій була уготована доля смертниці, але їй вдалося втекти; постраждалі пішоходи після тарану смертником натовпу на Вестмінстерському мості у Лондоні та дві світлини про битву за Мосул в північному Іраку.

(для перегляду скористайтеся стрілочками)

[PHOTOREP]

Премії також вручили в окремих категоріях.

Перший приз World Press Photo в категорії "Сучасні проблеми" отримав німецький фотограф Джеско Дензел (Jesco Denzel) за світлину про знищення стародавнього рибальського села Макоко на березі Лагуської лагуни, Лагуша, Нігерії.

Переможець в категорії "Сучасні проблеми" німецький фотограф Джеско Дензел

В категорії "Навколишнє середовище" перемогло фото Ніла Олдріджа з Південної Африки під назвою "Чекаємо на свободу". На світлині зображений молодий білий носоріг, якого врятували від браконьєрів. Його саме везуть в Ботсвану, щоб випустити в дику природу.

В категорії "Навколишнє середовище" перемогло фото з носорогом

У номінації "Загальні новини" перемогла світлина з тілами біженців з М'янми, яка також номінувалася на головний приз. Човен на якому було близько 100 осіб перекинувся за вісім кілометрів від Бангладешу. 17 осіб лише вижили.

У номінації "Загальні новини" перемогла світлина з тілами біженців з М'янми

Серед "Довгострокових проектів" нагороду вручили голландській фотографині Карлі Когельман. З 2012 року вона знімає родину, яка живе у біоенергетичному селі в ізольованому районі Австрії, поблизу чеського кордону. Всього у цьому населеному пункті 170 жителів.

Серед "Довгострокових проектів" нагороду вручили голландській фотографині Карлі Когельман

У номінації "Природа" перемогла світлина американського фотографа Корі Арнольда. На ній білоголовий орел бенкетує залишками м'яса у сміттєвому контейнері супермаркету в Голландській гавані, що на Алясці. У містечку, де була проведена зйомка, живе близько 5000 чоловік і 500 орлів.

У номінації "Природа" перемогла світлина білоголового орла

У категорії "Люди" перший приз взяв шведський фотограф Магнус Венмен за світлину з ромськими біженцями з Косова. Ці дві жінки – Дженета і Ібадета – страждають на "синдром відміни", який робить пацієнта пасивним, нерухомим, німим, таким, що не може ні їсти, ні пити, ні реагувати на фізичні подразники.

Це стан діагностують тільки серед біженців у Швеції. Причини незрозумілі, але більшість фахівців погоджуються з тим, що травма є головним чинником, а також реакцією на стрес і депресію.

У категорії "Люди" перший приз взяв шведський фотограф Магнус Венмен

У номінації "Спорт" головний приз отримав британець Олівер Скарфф. Він сфотографував членів протиборчих команд, Up'ards та Down'ards, які змагаються за м'яч під час історичного, щорічного Королівського Маврівідного матчу з футболу.

Ця гра одночасно відбувається між сотнями учасників, які народилися по різні боки річки Хенчер в Ашборні, Дербішир, Великобританія. Два тайми тривають по 8 годин. Гравці забивають голи у ворота, відстань між якими три милі.

Існує дуже мало правил, крім історичного положення про те, що гравці не можуть вбивати своїх опонентів, та сучасної вимоги, що м'яч не можна перевозити в мішках, рюкзаках або на мотоциклах. Вважається, що Королівський Мавзолей Футбол вперше був зіграний в Ашборні в 17 столітті.

У номінації "Спорт" головний приз отримав британець Олівер Скарфф

Реклама:

Головне сьогодні