В Індії знайшли малюнки невідомої доісторичної цивілізації. Їм більше 10 тис. років

— 2 жовтня 2018, 12:30

У штаті Махараштра на заході Індії археологи знайшли наскальні малюнки, що залишалися непоміченими протягом тисяч років.

Фото The Daily Mail

Більшість з них були приховані під шаром ґрунту та бруду. Та кілька з них були відомими. У деяких регіонах люди вважали ці малюнки святими та вклонялися їм, пише BBC.

Величезна кількість різноманітних наскальних різьблень приголомшила фахівців. На них – тварини, птахи, людські та геометричні фігури.

Фото The Daily Mail

[L]Те, як саме петрогліфи намальовані, та їх схожість з малюнками в інших частинах світу дає підстави вважати, що люди їх створили ще в доісторичні часи.

"Наше перше припущення після вивчення цих петрогліфів полягає в тому, що їх було створено близько 10 000 років до нашої ери", – зазначає директор департаменту археології штату Махараштра Теас Гардж.

Він вважає, що малюнки створили громада мисливців-збирачів, яка не займалася сільським господарством, оскільки серед наскальних зображень немає жодного присвяченого сільськогосподарським роботам.

Фото The Daily Mail

"Більшість петрогліфів показує відомих тварин. Є малюнки акул і китів, а також таких земноводних, як черепахи", – каже Гардж.

Деякі з петрогліфів зображують носорогів та бегемотів, які не зустрічаються в Індії і живуть в Африці. Поки що археологи не можуть зрозуміти, чи то люди, які малювали це, мігрували в Індію з Африки, чи то раніше ці тварини жили в Індії.

Фото The Daily Mail

Уряд штату виділив $3 млн для подальшого вивчення 400 знайдених петрогліфів.

Реклама:

Головне сьогодні