#superparents. Українці зняли короткометражку про булінг ЛГБТ-дітей в Білорусі. ВІДЕО

— 28 листопада 2018, 15:25

Від ігор у маминих вбраннях до операційного столу.

Український продакшн зняв короткометражний фільм про булінг ЛГБТ-дітей та супербатьків.

Фільм "Хмарки" розповідає реальну історію трансгендерної дівчини Валерії Шендери з Мінська.

Валерія Шендера. Скріншот з відео

"Цим кліпом ми хочемо підтримати всіх людей, які зазнали або зазнають гонінь через власну інакшість. Історія Лєри надихнула нас почати кампанію #superparents, присвячену перш за все батькам ЛГБТ-дітей та іншим вразливим групам. Ми хочемо, щоб батьки не соромилися своїх дітей, а навпаки – вчилися їх приймати та підтримувати", – каже Руся Шукюрова, солістка Shuma.

Короткометражка вийшла в рамках проекту #superparents білоруської групи Shuma спільно з Кампанією пам'яті Міши Піщевського, гея, який загинув після нападу.

Над стрічкою працювали українське креативне агенство TABASCO (сценарій), режисер Анна Бурячкова та продакшн-студія The Martini shot.

[L]"Коли маленьких ображають через сексуальну орієнтацію, національність, колір шкіри, великі і сильні мають їх захищати. Ця кампанія присвячена супербатькам, які підтримують своїх дітей всупереч усьому", – додає Олександр Смирнов, креативний директор TABASCO та автор ідеї фільму.

Булінг в школах та суспільстві загалом набув величезних масштабів.

Тільки в Україні, згідно досліджень UNICEF, від цькування потерпають 89% школярів. Люди, які в дитинстві потерпали від знущань, у дорослому віці часто мають психологічні проблеми.

Реклама:

Головне сьогодні