10 найкращих фільмів 2018 року від Американського інституту кіномистецтв

— 5 грудня 2018, 16:17

Американський інститут кіномистецтва назвав 10 найкращих фільмів 2018 року.

Про це повідомляють на сайті організації.

В організації зазначають, місце у списку означає, що фільм вважають культурно та художньо значимим. Він має зміцнювати позиції американського кіномистецтва, надихати аудиторію та самих акторів і бути значимим для американської спільноти.

Чорний Ку-клус-кланівець (BLACKKKLANSMAN)

Жанр: кримінал, драма

Фільм знятий за книгою Рона Сталволта "Чорний ку-клус-кланівець". Сюжет присвячений темі расизму у США і заснований на реальній історії темношкірого поліцейського та його напарника, які проникли в Ку-клус-клан, і, зрештою, стали його очільниками.

Чорна пантера (BLACK PANTHER)

Жанр: екшн, пригодницький, фантастика

Фільм знятий на основі коміксів Marvel . З першого погляду можна подумати, що Ваканда – звичайна територія дикої Африки, але це не так. Тут, у надрах пустельних земель, ховаються поклади унікального металу, здатного поглинати вібрацію. Багато хто намагався дістатися до нього, плюндруючи все на своєму шляху і приносячи смерть аборигенам, але кожен раз таємничий дух савани - Чорна Пантера - вставав на захист пригноблених.

Восьмий клас (EIGHTH GRADE)

Жанр: комедія, драма

Кейла Дей – восьмикласниця, типовий підліток зі складним перехідним періодом. Вона веде канал на Youtube про довіру та самооцінку, хоча самій їй цього ой як бракує.

Фаворитка (THE FAVOURITE)

Жанр: історичний, комедія, драма

Англія, початок XVIII століття, на престолі бездітна Анна Стюарт. Вона беззаперечно довіряє своїй подрузі та фаворитці Сарі Черчилль, яка фактично замість неї керує країною. Раптом з провінції прибуває далека й бідна родичка Сари, кузина Абіґейл і ламає всі її плани.

Перша реформаторська церква (First Reformed)

Жанр: драма, містика, триллер

Священник першої реформаторської церкви у Сноубеджі, Нью-Йорк записує всі свої думки у щоденник, який потім має намір знищити. Його мучать релігійні пошуки, смерть власного сина у Іраку та мирські проблеми його прихожан.

Зелена книга (GREEN BOOK)

Жанр: комедія, драма, біографічний

Фільм розповідає реальну історію подорожі півднем США відомого джазового піаніста і звичайного водія, між якими, з часом, виникає дружба. Дорогою вони користуються так званою "Зеленою книгою", що містить інформацію про безпечні місця для афроамериканців.

Якби Білл-стріт могла б говорити (IF BEALE STREET COULD TALK)

Жанр: романтична драма

Фільм знятий за одноіменною книгою Джеймса Болдуїна. В ньому йдеться про життя пари з Гарлема після того, як чоловіка хибно звинуватили у згвалтуванні.

Мері Поппінс повертається (MARY POPPINS RETURNS)

Жанр: сімейний, фантастика

Дії у фільмі відбуваються у Лондоні через 25 років після подій першої стрічки 1964 року. Джейн та Майкл Бенкс давно дорослі. Після смерті дружини Майкла в життя сім'ї знову повертається Мері Поппінс, щоб повернути диво у їхні життя.

Тихе місце (A QUIET PLACE)

Жанр: жахи

2020 рік, постапокаліптичний світ. Людей майже винищили павукоподібні монстри. Сімейна пара, яка живе на віддаленій фермі намагається вижити. Треба поводитися дуже тихо – монстри сліпі, але мають чудовий слух.

Народження зірки (A STAR IS BORN)

Жанр: драма

Мюзикл "Народження зірки" є третім римейком популярного фільму, що вийшов на екрани в 1937 році.

[L]Еллі – пише пісні і має чудовий голос, але не співає. Їй не раз відмовляли продюсери через нетипову для шоу-бізнесу зовнішність.

40-річний кантрі-співак Джейсон Мейн, який має проблеми зі слухом і алкоголем знайомиться з дівчиною в барі, де та працює офіціанкою.

Вони закохуються, співають разом. Еллі помічають і на неї одна за одною сипляться пропозиції.

Реклама:

Головне сьогодні