Українські міфологічні герої з’являться в мобільному додатку для дітей

Наталiя Бушковська — 10 серпня 2020, 12:23

Всім відома міфологія давньої Греції.

Хто не чув про міфологію Скандинавії.

А що Україна?

Насправді, міфологія України не менш цікава та багата за міфологію інших країн.

І чого їй не вистачає так це популяризації.

Проте ця проблема поступово вирішується.

Український культурний фонд реалізовує проєкт Чарівний світ. UA, мета якого популяризувати міфічних створінь України.

Фото:Incognita

"Проєкт Чарівний світ.UA унікальний, адже в історії України вперше здійснюється комплексна візуалізація та діджиталізація пантеону героїв української міфології.

Автори проєкту впевнені, що використання героїв української міфології в різних секторах культури, мистецтва, туризму сприятиме розвитку позитивному іміджу країни за кордоном", йдеться в пресрелізі для "Української правди життя".

Восени 2020 року, в Україні з’явиться навчально-розважальний мобільний додаток для дітей, героями якого стануть українські міфологічні персонажі.

"Діти зможуть познайомитися з образами та легендами персонажів і "оживити" героїв Чарівного Світу, побачивши їх у власній кімнаті завдяки технології доповненої реальності (AR).

Завдання проєкту показати зростаючому поколінню багатство української міфології й надати йому власних, українських, героїв, адже зараз через смартфони діти споживають переважно іноземний ігровий та культурний контент", кажуть автори проєкту.

Команда проєкту

Автор та керівник проєкту Нік Лисицький, письменник, digital-продюсер та destination-менеджер України.

Над візуалізацією персонажів працює талановита команда ілюстраторів, багаторазових призерів фестивалів та конкурсів.

Тексти створює відома дитяча письменниця та поетеса Світлана Дідух-Романенко, а технічну частину реалізують програмісти з понад 10-річним досвідом розробки. PR стратегією проєкту займаються Александра та Александер Кроліковскі комунікаційні політики та митці дуету Krolikowski Art.

Наукові консультації з етнографії та фольклору надають співробітники Інституту народознавства НАН України.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні