5 книг, які допоможуть подивитись на світ по-новому 

Катерина Хорощак — 25 вересня 2021, 10:30

Настає час, коли життя зміщує звичні орієнтири та фокуси.

Усталені погляди раптом починають трансформуватися. Іноді тригером стають певні особисті події чи суспільні зрушення, іноді ми сами відчайдушно прагнемо руху уперед та іншої точки зору. І тоді настає час подивитися на світ по-новому.

І чому б не крізь призму нових книжок?

"Кафе на краю світу", Джон П. Стрелекі

Ця книга перетворила бізнес-консультанта Джона П. Стрелекі на знаменитого письменника та inspire-коуча. Наклади роману сягнули мільйонів, він перекладений 30 мовами світу.

"Кафе на краю світу" – це про відповіді на ті питання, які кожен з нас бодай раз у житті ставив собі. Головний герой цієї книги Джон навряд чи намагався осмислити своє життя до того моменту, поки доля не завела його до загадкового кафе.

Одна ніч у цьому місці на краю землі докорінно змінила як самого Джона, так і його життя. Ви можете прочитати цю книжку за один день, але враження від неї залишаться з вами на все життя.

Осмисленню цієї історії хочеться присвятити побільше часу. Хочеться обміркувати і відповісти на питання, які ставить автор перед читачем. Історія здається дуже простою, але торкає до мурашок тим, наскільки вона про кожного з нас. Чарівна, легка й наснажлива, ця книжка вплине на ваш світогляд і назавжди змінить життя.



"Відредаговане життя", Анна Ньютон

Гайд популярної британської блогерки Анни Ньютон – чудовий порадник з позбавлення мотлоху і приведення в порядок кожного аспекту життя. Але авторка певна, що немає жодного рецепту, як організувати життя, тримати охайним дім та розум.

Натомість ми можемо відредагувати те, що маємо, відповідно до власних бажань та життєвих орієнтирів. Це не про кардинальні зміни та стрес, а швидше про пошук балансу та врівноваження роботи, стосунків із друзями, партнерами та родиною. А ще про те, як ефективно використовувати свій час і витрачати його на те, що дарує щастя.

Книга написана на позитивній ноті, вона не закликає і не примушує робити те, чого не хочеться, проте дарує поради, випробувані часом.

Книжка залишає приємні емоції від прочитання замість неприємного відчуття купи запланованих дій. Це, однозначно, і є фішкою рекомендацій авторки.

"Добре в ліжку", Дженніфер Вайнер

Якщо вам набридли ідеальні історії про ідеальних, то цей роман – як ковток свіжої води посеред клішованих та стереотипних історій і типових персонажів. Бо головна героїня роману – сучасна американка, із нетиповою (для вигаданих цим світом стандартів) зовнішністю.

Але попри всі шушукання, вона любить свою роботу, своїх друзів і свого собаку. Вона отримує задоволення від сексу і вечірок.

Вона не страждає від того, що її пишні форми не відповідають "супермодельним" нормам.

Вона розумна, іронічна і впевнена в собі. Це чудова історія про те, як не загубитися у світі нав’язаних стереотипів і залишатися собою попри все.

"Славетне життя Ей-Джея Фікрі", Габріель Зевін

Про цю книгу говорять так: маленька історія з великим сердцем, від якої у захваті читачі по всьому світу.

Вона скидається на діалог із приємним співрозмовником, від якого теплішає на душі. Головний герой, містер Фікрі, власник єдиної книгарні на острові Елліс.

У своєму житті він багато що втратив, але потім набагато більше знайшов. Він пізнав щастя у буденних речах. Того щастя, якого ми всі прагнемо.

І прочитання цієї книги наближає до спокою та гармонії. Тут про людей і книги, про книгарні та книжкові клуби, про зустрічі з авторами та оригінальний погляд на класичні твори. А найголовніше – це історія про людину з великим серцем, тепла якої вистачить на всіх.

"Запізніле життя Емі Байлер", Келлі Гармс

Кожен має право на відпочинок і час для себе. Незалежно від обставин або наявності дітей. Хоча б пару тижнів на рік.

І це абсолютно не означатиме, що людина безвідповідальна і не може впоратися із зобов'язаннями. Особливо якщо у неї не вистачає фізичних і моральних сил на цілодобовий вереск в ролі батька доти, доки діти не виростуть.

Навпаки, вчасно зроблений перепочинок лише допоможе бути більш адекватним і розсудливим. Про це розповідає авторка Келлі Гармс у своєму романі "Запізніле життя Емі Байлер".

А ще про те, що навіть після тридцяти років, кількох пологів і роботи бібліотекаря можна залишатися привабливою та спраглою до життя. Бо насправді ніколи не пізно. Легка і життєствердна книга, що дає моральний дозвіл на відпочинок тому, хто звик залишати власні бажання десь наприкінці списку.

Добірка підготована за сприяння видавництва Vivat.

Вас також може зацікавити:

5 книжок, які допоможуть налагодити стосунки з собою

6 сучасних книг з сильними екранізаціями

6 книжок, які вчать спілкуватися та володіти словом

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні