У Харкові від російського обстрілу згоріла друкарня

Тетяна Пушнова — 21 березня, 08:45
У Харкові від російського обстрілу згоріла друкарня

20 березня внаслідок удару протикорабельною ракетою Х-35 по промисловій зоні Харкова, згоріла друкарня "Гуров і К". Про це повідомляє видання "Читомо".

Як стало відомо УП.Культура, повністю знищена також і Типографія "Аврора", що розташована в тій же будівлі поверхом нижче.

Станом на вечір, 20 березня, відомо про п'ятьох загиблих. Ще 5-ро людей вважаються зниклими безвісти. Від обстрілу зайнялася пожежа, її гасили до пізньої ночі.

У приміщеннях зберігалася велика кількість паперу, картону та фарби. Через це одразу після ракетного удару вогонь швидко поширився на усі чотири поверхи будівлі.

ВІДЕО ДНЯ

Під час гасіння пожежі вдалося врятувати одного з працівників підприємства. Коли рятувальники прибули на місце пожежі, побачили чоловіка, який висів на кондиціонері біля вікна третього поверху. Висота складала близько 18 м над землею. Щоб дістатися до нього, рятувальники спершу розгорнули висувну трьохколінну пожежну драбину, а останній проліт подолали за допомогою штурмової драбини.

"Попередньо, загиблі — це двоє жінок та троє чоловіків. Загалом в будівлі на момент обстрілу було 65 людей. Швидкість ракети в момент влучання могла бути понад 1000 кілометрів на годину", — повідомив начальник Слідчого управління поліції Сергій Болвінов.

У друкарні "Гуров і К." друкувалися книжки видавництв "Час майстрів", "Крокус", видавничого дому "Школа", пазли Dodo та інші.

Окрім витратних матеріалів, обидві компанії втратили у вогні і друкарське обладнання. Обсяг збитків поки не беруться порахувати, станом на 21 березня працівники друкарні і типографії розбирають рештки вцілілого після пожежі.

Раніше від російських острілів у Харкові вже постраждав "Будинок Друку".

Впродовж 2022 року від Російського вторгнення постраждали видавництва "Ранок", "BOOKSHA", "Тези", "Жорж", "АСАА", "Фоліо", "Блим-Блим", видавництва Жупанського, "Віхоли", "Мольфар", "ПЕГАС", "Час майстрів", "Парасолі", групи "Основа", видавництва 4mamas та інші.

Реклама:

Головне сьогодні