Як розбудовувався Київ: карта будівель з датами. Фото

Про це він розповів кореспондентові "Української правди. Життя". Таким чином, з'явився проект "Kyiv buildings history".

"Ідея з'явилася у мене після того, як я побачив карту Амстердама. Я дізнавався про відповідну інформацію для Києва і знайшов дані про пам'ятки архітектури, про новобудови і вирішив написати на своїх сторінках в соцмережах, що, можливо, хтось з друзів бачив подібні реєстри будівель", - каже він.

Автор проекту розповідає, що на його пост відгукнувся друг Влад Герасименко, який запропонував шукати дані ("парсити") на сайтах оголошень про орену/купівлю квартир, де в багатьох оголошеннях вказується рік будівництва.

"Утім спочатку я вирішив подати запит до КМДА про надання публічної інформації. Запит того ж дня було передано до Департаменту містобудування та архітектури, але наразі жодної відповіді ми не отримали. Почекавши пару днів, почав "парсити" сайти з оголошеннями. За першу ніч назбирали приблизно 3 тисячі будівель і виконали пошук координатів", - каже він.

Мапа Амстердама

За словами Влада, отримані координати було нанесено на карту будівель Києва. "Після цього я зробив дизайн карти. Поступово кількість будинків збільшувалася, наразі на карті приблизно 8 тисяч житлових будинків", - розповідає автор ідеї.

Він також звертає увагу на особливу деталь: на карті Амстердаму відсутні топоніми, окреслення вулиць вгадуються по тому, як розміщені будинки. Такий ефект досягається завдяки великій кількості будівель.

"У нашому ж випадку, на карті зображено лише приблизно 10% всіх будівель Києва і без вулиць. Друзі підказали додати на карту дороги, щоб карта стала інформативнішою", - ділиться Вадим.

Мапа Брукліна

Плани у команди потужні. Зокрема, вони планують додати пам'ятки архітектури на карту.

"На жаль, в переліку пам'яток формат дати для різних елементів відрізняється - десь вказується сторіччя, десь діапазон років, тож ці дані також треба попередньо обробити", - каже він.

Крім того, якщо не будуть отримані дані від Департаменту містобудування та архітектури або з інших джерел, автори планують створити мапу, на якій користувачі могли б вказати рік будівництва, натиснувши на будинок.

"Хочемо ще додати карту зі слайдером, рухаючи який, можна було б показати будинки, збудовані в певний часовий інтервал", - підсумовує автор проекту.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні