Весняна мода: квіткові сарафани, африканські сукні і смугасті кофтини

Що б там не казали, а в морозному повітрі вже пахтить весняними настроями. І все частіше можна зустріти на вулицях дівчат у легких спідницях замість теплих вовняних штанів, коротеньких курточках чи полегшених дублянках на зміну довгим пуховикам.

Дизайнери пропонують декілька свіжих образів, поява яких неминуча навесні. Перед тим, як ви поринете у шопінг, "Українська правда. Життя" підготувала власну підбірку модних тенденцій. Якийсь із цих образів підійде саме вам.

"Панночка-селянка"

Якщо ви ніяк не можете дочекатись теплих літніх днів, стилісти радять носити легкі сарафани та спідниці вже з першим таненням снігу. Довгу дрібноквітчасту шифонову чи навіть напівпрозору крепдешинову сукню можна вдягнути з грубими чобітьми, зручними на весняні повені.

Сучасна лісова мавка може не обмежувати себе лише одним візерунком. Сміливо єднайте в костюмі кілька різноманітних малюнків: навіть якщо на перший погляд вони здаються вам непоєднуваними.

Єдина пересторога: не експериментуйте з розмірами, не використовуйте великі квіти чи малюнки - це виглядатиме вульгарно. Нехай усі ваші квітчасті речі матимуть маленькі строкаті букетики, дрібні східні огірки чи рябі візерунки.

До сукні накиньте на плечі тепленький дублений кожушок, але вже по-весняному коротенький. Тоді точно буде не розібратися, хто ж ви насправді: звичайна простолюдинка чи вміло замаскована панночка з вищого світу.

Такий наряд буде актуальним у майже будь-якій життєвій ситуації: для прогулянок містом чи дачного відпочинку, в поході по крамницях чи в затишній кав'ярні.

Хоробрим дівчатам дизайнери пропонують речі у чисто фермерському стилі. Впадають в око жіночі сорочки у клітинку: вони довгі і вузькі, спереду і ззаду мають округлений низ, чим нагадують сукенки.

Їх носитимуть з ультра-вузькими джинсами і товстими бушлатами з замші, подібно до справжніх нафтових баронес із серіалу "Даллас".

Джинси в цьому сезоні майже не виварюють, вони мають природній насичений колір: індиго, ультрамарин і навіть чорний. Джинси, які в цьому сезоні досягнуть піку вузькості, можна вдягати з плетеними речами, серед яких тонкі довжелезні однотонні чи строкаті туніки і кардигани.

Африканські прогулянки

Вулицями європейських міст цієї весни закрокують дівчата у довгих вільних сукнях з анімалістичними принтами, а також у нарядах з етнічними африканськими різнокольоровими візерунками. Вони до того стилізовані і видозмінені, що інколи нагадують узбецькі смугасті мотиви. Популярні з таких тканин блузи, довгі сукні-сарафани, туніки і пальто-халати.

Анімалістичні мотиви з імітацією шкіри леопарда та гепарда змінюють звичайне забарвлення на червоне, бузкове та блакитне.

Ще одним цікавим текстильним рішенням у цьому сезоні стане ахроматична графіка. Вона об'єднає в собі як прості поєднання геометричних фігур, так і складну калейдоскопічну чорно-білу графіку.

Такі непрості для зорового сприйняття візерунки варто вдягати лише поодинці та доповнювати або білими деталями, або чорними.

Смугасті карамельки

Весняні настрої позначаться на модній палітрі. Дизайнери радять нам забути такі набридлі чорно-сірі наряди і звернути увагу на моделі яскравих насичених чистих кольорів.

Ця веселкова тенденція стосується усіх без винятку елементів гардеробу: від пальто, плащів і костюмів до суконь і кофтинок.

Здається, часи тонко підібраних кольорових поєднань у костюмі відходять до кращих часів. Тепер модно суміщати в одному строї навіть непоєднувані кольори і використовувати їх більше трьох одночасно, що завжди було табу для стильного вигляду.

Сучасні наряди нагадують поп-артівське мистецтво, чисту кольорову графіку. Можна вдягнути зелені штани, пурпуровий ремінь, кофтину у зелено-помаранчеву горизонтальну смужку - і виглядати при цьому актуально і модно.

У моді будуть не тільки чисті кольори, але й карамельні відтінки: лимонно-жовтий, помаранчевий, салатний, блакитний, полуничний.

Дуже популярна смужка. Та вона обов'язково має бути горизонтальна, товста і виразна, хоча така підходить лише струнким худеньким особам. Найактуальніші поєднання: чорно-біле, синьо-біле, як у матросів, червоно-біле. Можливі вишукані варіанти: чорно-сіра, біло-бежева.

Перша леді

На подіумах можна помітити засилля вишуканого ділового стилю, багато в чому притаманного нашим уявленням про бізнес-леді з Манхеттену, в якої все має бути "з голочки".

Базовою річчю для ділової жінки стане спідниця-тюльпан за коліно з тонкої вовняної, бавовняної тканини чи замші. Не обирайте для ділових зустрічей шкіряні, а тим паче лаковані елементи одягу.

Хіт сезону - спідниця з широким поясом, який спереду зав'язується на вузол чи бант. Вона може бути укомплектована жакетом у стилі Шанель чи коротким блейзером. Суворі ділові костюми прикрашають окантовками контрастного кольору, оздоблюють товстими строчками чи вистроченими кантами.

Якщо ви не носите спідниць, для вас широкі цупкі вовняні брюки з напрасованими стрілками та широким поясом. Під такий комплект можна вдягнути не лише білу блузу. Доповнить образ проста шовкова блуза у дрібний візерунок чи тонку смужку. Так ви виглядатимете наче справжня Жаклін Кенеді: по-діловому лаконічно і по-жіночному витончено.

Серед кольорових рішень намагайтесь уникнути чорного кольору, сірого та й будь-яких темних відтінків. Віддайте перевагу модним навесні насиченим зеленим барвам, бузковим, морквяним, лазуровим.

Не відкидаються варіанти класичного поєднання чорного з бежевим, а також неокласичне - білого з бежевим. Можна вдягнутись і зовсім монохромно: суцільно в бежевий колір, як це полюбляє робити сучасна ікона стилю Вікторія Бекхем.

Голлівудська красуня

Занадто вже багато американського духу і стилю 50-х років відчувається в європейських весняних колекціях. Зараз майже всі світові дизайнери вважають своїм боргом випустити на подіум дівчат у пишних спідницях під талію, блузах з покатою лінією плечей та в'язаною кофтиною з вишитими трояндочками.

Серед сучасних ретро-родзинок варто відзначити пишну спідницю за коліно з бантовими складками та широким поясом на талії чи навіть вище неї, виконану з полірованої шкіри природних еко-відтінків: бежевого, землистого, сірого, зеленавого.

Сьогоденний уклад акцентує увагу і на більш пікантні деталі. Як от модними стали шортики з високою талією і закритими сідничками. Їх зараз носять як самостійну одиницю з широкими плащами і тренчами, а колись вони вважались майже непристойністю і дозволялись лише у купальному костюмі.

Для більш стриманих дам пропонуються високі корсетні штани у стилі 50-х років. Вони широченні і нагадують чоловічі, мають довгі розширені донизу калоші. Поступово підбираються до сердець модниць штани-банани з вузькою високою талією.

Кабаре

Все яскраве і блискуче в авангарді моди. Насамперед, це короткі коктейльні сукні, які вже не оздоблюють дешевим блиском леліток, а використовують більш благородні і динамічні прикраси з бахроми. Невід'ємний предмет гардеробу танцівниць з "Чикаго" зробить з вас справжню королеву вечірок.

Бахрому виготовляють з блискучих ниток або бісерного низання. Інколи вона видовжується до парадоксальних розмірів. Навіть якщо ви не дуже вправні у сальсі чи латині, декілька невимушених рухів змусять захвилюватися не одне серце і загорітися не один погляд.

Стиль кабаре використовується не лише в молодіжних чи вечірніх варіантах. У діловій моді можна вдягати блузи з бахромчатими елементами. Бахромою прикрашають вузькі атласні штани збоку, жилети та топи по горловині. Тож якщо ви віддаєте перевагу брючним вечірнім ансамблям, вдягайте вузенькі блискучі штанці і диско-топ з бахромою.

У поле зору модниць потраплять короткі шовкові платтячка на одне плече. Поверх блискучих нарядів можна вдягнути оксамитовий або плюшевий жакет. Доречно виглядатиме жіночий смокінг з блискучими атласними вилогами. Його можна носити на саму лише білизну.

Поширюється мода на універсальні елементи одягу. Приміром, той же смокінг можна легко перетворити на жакетик лише відстібнувши хвоста. Подібну маніпуляцію можна провести з довгим пальто з регульованою довжиною за рахунок горизонтальних блискавок.

Дівчата в стилі рок

Байкерський або рокерський стиль ми завжди асоціюємо з грубою шкірою і чорним кольором. У цьому сезоні він актуальний у шкірі, замші, оксамиті та синтетичних матеріалах з напиленням та блиском.

До лав сучасного гламурного байкерського стилю зараховано і той же смокінг з металевими оздобами, і двобортний жакет. Звичні шкірянки трансформуються у стильні довгі жакети або коротенькі болеро, з'являються жилети з комірцями.

Сучасні рокерші носять не лише облягаючі шкіряні штани з металевими клепками, але й коротенькі пишні спіднички з защипами по талії, часто навіть під ті ж самі штани, адже так значно комфортніше сідлати металевого коня.

Під усе це відважні модниці можуть ризикнути вдягнути абсолютно металевий топ або дещо простіші варіанти звичайних довгих футболок з тематичними принтами.

Моя космічна леді

Новим і геть свіжим трендом наступного сезону стане космічна тема. Наряди у цьому стилі нагадують костюми персонажів старих кінострічок про галактичні звитяги.

Насамперед, їх вирізняють архітектурні форми і металеві кольори: жакет з дивними рукавами блискучого срібного кольору, сукня з дрібних леліток, корсет з металевими вставками, срібні або золоті еластичні легінси.

На пік популярності повернуться срібні та золоті плащі. Чи не нагадують вам такі наряди костюми Леді Гага?

Стиль футуризм торкнувся не лише звичних металевих відтінків. Костюми і плаття різних кольорів мають металічний відлив або голографічний ефект, жорстку "стальну" структуру. Саме таке уявлення кінематографу про людей з майбутнього сьогодні ми бачимо на подіумі, а завтра помічаємо на вулицях.

Не в моді!!!

Верхній одяг з лакової шкіри, жакет і спідниця не в комплекті, довгі парчеві сукні,

широкі комбінезони, джинсові куртки, перенасичення в'язаними речами, різнобарвні тропічні орнаменти, приглушені темні кольори, сірий одяг.

У статті використано фотоматеріали з рекламних кампаній і лук-буків Dolce&Gabbana, Francesco Scognamiglio, Jil Sander, Louis Vuitton, Guess by Marciano, Louis Vuitton, Burberry

Реклама:

Головне сьогодні